Debat
10   92

Efterlysning

Politiker fra Christiansborg er forsvundet!

Der er tale om landets undervisningsminister, der trods stort behov for ministerens indsats, ikke er set aktiv gennem længere tid.

Enkelte observationer er indberettet fra få steder i det politiske landskab; ministeren har efterladt spor som: "Det må vi se på", "Vi nedsætter et undersøgelsesudvalg", "måske skal vi se på, om eleverne laver lektier nok", og "pædagogerne er en del af kriseberedskabet - og nej, de kan ikke vaccineres sammen med kriseberedskabet".

Artiklen fortsætter under banneret

Elever og undervisere fra grundskolerne landet over har meldt sig frivilligt i eftersøgningsarbejdet, fordi de har et stort behov for, at ministeren tager stilling til kravene til sommerens eksaminer ovenpå nedlukninger og online-undervisning i nu 10-11 måneder.

Indtil videre skal samtlige afgangselever til eksamen i fuldt pensum - også de praktiske fag, - selvom de har haft ingen/nødundervisning/onlineundervisning det meste af det, der svarer til et helt skoleår. Blandt andet har mange skoler udskudt det praktiske arbejde og de fællesfaglige fokusområder i naturfag, "til vi ses igen". Der bliver nok behov for at udvide døgnets timer en hel del til den tid, hvilket nok også er mere sandsynligt, end at ministeren dukker op med en fornuftig løsning.

Fagforeningerne er tilsyneladende selv forsvundet i forsøget på at finde ministeren. Kun Danmarks fysik- og kemilærerforening har formået at holde snuden i sporet og har fundet et livstegn: En mail med ordene: "Vi ser på det, når vi nærmer os eksaminerne".

Har du set spor af betydning fra ministeren, så vil mange lærere og elever gerne høre fra dig. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.691 andre er allerede tilmeldt