Ingen skoler genåbner som normalt 3. januar, og lærerne skal onlineundervisning både store små elever i mindst to uger efter juleferien.

Onlineundervisning i to uger efter jul i hele landet

Statsminister Mette Frederiksen meddeler tirdag aften, at coronanedlukningen forlænges med to uger, så skoleelever i hele landet skal onlineundervises hjemmefra mindst to uger efter juleferien.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På pressemødet henvendte hun sig direkte til de ansatte i daginstitutionerne og takkede dem for deres indsats, samtidig med at hun gjorde det klart, at børnehaver og vuggestuer forbliver åbne, mens størsteparten af øvrige offentligt ansatte og rigtig mange privatansatte bliver bedt om at blive hjemme fortsat frem til mandag morgen den 18. januar.

"Det er ikke sådan, at børn er i særlig risiko eller særligt drivende for økonomi, og det er heller ikke den sektor, hvor vi ser den største smittespredning", forklarede direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm i et svar til DR på pressemødet, og statsminister Mette Frederiksen supplerede med, at sygehuspersonale, polit og andre i kritiske funktioner har behov for at få passet deres mindre børn, og at det også spiller ind på, at man lader daginstitutionerne forblive åbne.

Opdateret kl. 20:33, red. På coronasmitte.dk bruges her til aften udtrykket fjernundervisning, ikke nødundervisning. Men ifølge oplysningerne på pressemødet er der tale om en to ugers forlængelse af de restriktioner, der tidligere var gældende til og med på søndag den 3. januar.  Da de ældste elever blev hjemsendt i et stort antal kommuner tidligere i december, kunne deres undervisning gennemføres efter nødundervisningsbekendtgørelsen, og da de yngste elever og efterskoleelever m.fl. blev hjemsendt kort før jul, blev ordet nødundervisning også brugt på uvm.dk. Folkeskolen.dk forsøger at skaffe svar på Undervisningsministeriet på, hvorvidt nødundervisningsbekendtgørelsen gælder for den forlængede nedlukning.

  • Elever i 0.-4. klasse hjemsendes og overgår til nødundervisning.  SFO og klubtilbud for elever i 0.-4. klasse lukkes også. Der vil dog være mulighed for nødpasning for de børn, der har behov for det, fx børn med forældre, der arbejder i kritiske funktioner.
  • Elever på efterskoler, frie fagskoler, kostafdelinger på fri- og privatskoler, kostelever på ungdoms- og voksenuddannelser og elever på FGU samt i ASF-klasser sendes hjem og overgår til nødundervisning.
  • Sårbare børn og unge, kursister og deltagere, herunder i specialskoler og specialklasser m.v., i STU, TAMU og specialundervisning for voksne, samt elever med bopæl i udlandet eller som af anden grund ikke har mulighed for at rejse hjem, er fortsat undtaget fra hjemsendelse.

Forlængelsen af skolenedlukningen har fået formanden for Danske Skoleelever Esther Vyff Petersen til at appellere til undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil om at give eleverne fjernundervisningsrettigheder:

"Hvor er retten til at møde sin lærer dagligt? Eller rettigheder der bidrager til at opretholde den gode lærer-elev-relation som f.eks 1 til 1 samtaler?", skriver hun på Twitter. 

 

Læs mere

Pjece om den forlængede nedlukning påcoronasmitte.dk