Sygeplejerskernes formand før OK21: Mange medlemmer overvejer at forlade faget

Danskerne nikker anerkendende, når talen falder på sygeplejerskernes indsats under coronakrisen. De hvide kitler har knoklet sig til helteroller, ikke mindst fordi de samtidig har sat deres egen sundhed på spil. Nu mener sygeplejerskerne, at de skal belønnes ved de kommende overenskomstforhandlinger.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne artikel er oprindeligt bragt på A4arbejdsliv.dk og bliver publiceret på folkeskolen.dk som en del af et samarbejde. 

Ifølge sygeplejerskerne er lønefterslæbet blevet så uacceptabelt under coronakrisen, at flere overvejer at finde sig noget andet at lave. Det fortæller formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.

- Jeg tror ikke, at du skal spørge ret mange sygeplejersker for at blive bekræftet i, at det står så galt til. Derfor er det mit udgangspunkt forud for forhandlingerne at sige til arbejdsgiverne, at de bliver nødt til at tage det alvorligt, hvis de vil fastholde et sundhedsvæsen, der hænger sammen, siger Grete Christensen til A4 Overenskomst.

Sikring af reallønnen er lærernes vigtigste OK-krav 

- Det falder fra hinanden, hvis ikke vi har det nødvendige antal sygeplejersker. Det har vi ikke i øjeblikket, hvor der er stor mangel på dem. Vi har simpelthen problemer med at erstatte de sygeplejersker, der forlader faget, tilføjer hun.

Læs mere

Læs hele artiklen på A4arbejdsliv