Sundhedsminister Magnus Heunicke har endnu ikke svaret på brevet, men han skriver i en mail til Jyllands-Posten, at man hele tiden arbejder på hurtigere testsvar.

Fagforeninger til regeringen: Lad lærere og pædagoger få hurtigere adgang til corona-test

I et brev til regeringen beder blandt andre Danmarks Lærerforening om, at lærere og pædagoger får samme hurtige adgang til coronatest som medarbejdere i andre samfundskritiske funktioner. Man har nemlig "nået en kritisk grænse for, hvor tyndt vi kan smøre det faglige personale ud".

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, pædagogernes forbund BUPL og lederforeningen i BUPL har i et brev til regeringen pointeret, hvilke problemer der kommer på skoler og i daginstitutioner, når man venter på svar på sin coronatest. Det skriver Jyllands-Posten. 

I brevet skriver foreningerne, at pædagoger og lærere bør have samme hurtige adgang til test som sundhedspersonale og medarbejdere i andre samfundskritiske funktioner.

"Vi har mange steder nået en kritisk grænse for, hvor tyndt vi kan smøre det faglige personale ud", står der i brevet.

Brevet er sendt til sundhedsminister Magnus Heunicke, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Ventetid må ikke blokere for undervisningen

Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, er en af dem, der er bekymret for, at det igen kan blive nødvendigt at sende børn hjem, fordi lærerne sidder derhjemme og venter på testresultater. Han  er ikke i tvivl om, at det bliver de ældste klasser, der i første omgang vil blive sendt hjem.

"De små kan ikke være alene hjemme, så hvis vi sender dem hjem, går det ud over forældrenes arbejde. De ældste klasser skal til eksamen på et tidspunkt, så det er bestemt heller ikke en populær beslutning," siger Claus Hjortdal.

Læs mere

Jyllands-Posten