Matematik indskoling
0   3

Find koden og kom i gang med problemløsning

Matematik til at løse gåder og bryde ud af escaperooms er et af matematikvejleder Hanne Due Baks varemærker. Hun udarbejder en masse undervisningsmateriale og deler det gerne - fx på Markedspladsen på matematikvejledernes konference.

Hanne Due Bak er matematikvejleder på Skolegades Skole i Brønderslev og pædagogisk konsulent på CFU, og så nyder hun at nørde igennem og skabe undervisningsmateriale til indskoling og mellemtrin. Hun har lagt en masse ud på sin hjemmeside og på siden www.breakoutbox.dk

"Det er sjovest, når opgaverne er pakket ind i en historie. Det kan være, at jeg fortæller eleverne, at opskriften på pizzasnegle er væk, så den skal findes, før de kan bage dem med madkundskabslæreren. Eleverne er med på legen, selv om nogle finder ud af, at opskriften jo bare kunne printes igen", fortæller hun. Eleverne kan godt lide, at der er lidt drama, når de skal løse matematikopgaver.

Omkring hende ligger hjemmelavede puslespil og en kuffert med mange hængelåse, som eleverne skal løse gåder for at finde koderne til. Hun omgiver sig med ledetråde, en kodebog, der kan bruges til mange forskellige opgaver, farvede symboler og ikke mindst en UV-lygte, der kan gøre det hele mere spændende.

"Nu er det jo ikke hver eneste lektion, eleverne skal arbejde med koder og bryde kufferter op, men bare en gang imellem kan det være godt og give en anden måde at arbejde på", siger Hanne Due Bak.

Artiklen fortsætter under banneret

Bliv inspireret eller snup en opgave fra hjemmesiden www.hanneduebak.dk

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.252 andre er allerede tilmeldt