Debat
1   43

Giv de arbejdsløse medlemmer lov til at stemme

Jeg opfordrer samtlige hovedstyrelsesmedlemmer til at tage initiativ til at træffe beslutning om at lade de arbejdsløse medlemmer stemme om arbejdstidsaftalen 2020.

Af medlemsbrev og debatindlæg fremgår det, at I har truffet den aktuelle beslutning om at udelukke de arbejdsløse fra at stemme. I har således også muligheden for at træffe en ny beslutning og lade de arbejdsløse stemme om aftalen og eventuelt forlænge afstemningsperioden med en passende tid.

Mit indlæg er sent på det i dette forløb. Jeg troede ærlig talt til at begynde med, at hovedstyrelsen havde truffet beslutningen sådan lidt uovervejet, og at de arbejdsløse selvfølgelig ville få lov til at stemme.

Artiklen fortsætter under banneret

Så kom medlemsbrevet 26/8 fra Anders Bondo efterfulgt 27/8 af Anders Liltorps indlæg ”Medlemmernes ret – foreningens legitimitet”. Det tolkede jeg som om, at der blev arbejdet på en løsning i hovedstyrelsen. Men nej, ingen løsning ser ud til at være på vej.

Tilbage står medlemsbrevet 26/8 fra Anders Bondo Christensen, hvor Bondo endda argumenterer for, at beslutningen om udelukkelse af de arbejdsløse skal danne præcedens, og at de heller ikke skal have lov til at stemme om en eventuel kommende arbejdstidsaftale på det statslige område.

Nej tak til den udvikling. Lad de arbejdsløse medlemmer stemme til det samme, som de medlemmer kan, der er i job.

Jeg vil også meget nødigt blive mødt af følgende spørgsmål og argumenter mod at blive medlem af Danmarks Lærerforening, når jeg prøver at organisere arbejdsløse lærere: Hvorfor skal jeg melde mig ind i en forening, der gør forskel på folk? Jeg må ikke stemme som arbejdsløst medlem, fordi jeg ikke arbejder i folkeskolen, men formanden, som heller ikke arbejder i folkeskolen, og som stopper sit politiske arbejde for DLF efter afstemningen og forlader sin tillidspost 3 år før tid (dvs. han er i en opsagt stilling), han må godt stemme – hvorfor den forskel?

Måske det ender med at blive et punkt på kongressen?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ