Corona
0   6

Ministeriet svarer på spørgsmål om mundbind i skolen

Kan en skole kræve, at eleverne skal gå med mundbind på gangene? Børne- og Undervisningsministeriet har fået en stribe spørgsmål om brugen af mundbind i skolen. Se svarene her:

Elever over 12 år er omfattet kravet om brug af mundbind, og skolen skal derfor stille mundbind til rådighed i forbindelse med udflugter, hvor man benytter sig af offentlig transport. Kommunen skal betale, da det er kommunen, der skal dække udgifter i forbindelse med skoleekskursioner. Men hvad så, hvis eleverne skal med bus til skole?

"Det er forældrenes ansvar, at eleverne kommer til og fra skolen. Hvor forældrene står for transporten mellem skole og hjem, må de tilvejebringe mundbind, hvis en elev skal bruge sådanne i forbindelse med transporten", lyder svaret fra ministeriet

Artiklen fortsætter under banneret

Kan det lokalt besluttes, at eleverne i forbindelse med almindelig undervisning skal bruge mundbind på skolen i frikvarter eller ved færdsel uden for klasselokalet? er ministeriet blevet spurgt.

Det er ikke noget, sundhedsmyndighederne anbefaler p.t., understreges det i svaret. Men det er skolebestyrelsen, der fastlægger ordensreglerne:

"Den enkelte skolebestyrelse vil således kunne indføre sådanne krav som en del af ordensreglerne", svarer ministeriet og tilføjer, at skolen så skal stille mundbind til rådighed. 

Kan man beslutte, at alene visse elever skal bruge mundbind,  lyder endnu et spørgsmål til ministeriet.

I svaret skriver ministeriet, at skolebestyrelsen godt kan indføre krav om mundbind for visse elever, og her det igen skolen, der skal stille mundbind til rådighed gratis. Ministeriet understreger, at der ikke må være tale om hverken direkte eller indirekte diskrimination i tilfælde, hvor enkelte elever kræves at bære mundbind og andre elever går fri.

Et andet spørgsmål til ministeriet går på, hvad man skal gøre på skolerne, hvis man i kommunen i kortere perioder oplever problemer med forsyningen. og svaret er simpelt: Er det ikke er muligt for skolerne at skaffe mundbind i forbindelse med udflugter, opfordres man til at planlægge undervisningen uden brug af kollektiv trafik. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ