Læreruddannelsen
0   10

Lærerstuderendes mulige opbakning til en fem-årig læreruddannelse er udskudt til august

Tilbage i marts meldte organisationen bag de lærerstuderende overraskende ud, at man kan være klar til at støtte en ideen om en femårig læreruddannelse. Beslutningen skulle have været truffet på et årsmøde i maj. Det er nu udskudt til august.

Der er ikke brug for en fem-årig læreruddannelse. Det har været holdningen fra Lærerstuderendes Landskreds (LL) indtil nu.

Men tilbage i marts lød det pludselig, at organisationen var klar til at skifte holdning. Holdningsskiftet ville imidlertid først blive en realitet, hvis medlemmerne bakkede op om kursskiftet på et ekstraordinært årsmøde i maj.

Ligesom alt andet i samfundet blev årsmødet corona-udskudt, og derfor skal de lærerstuderende først tage stilling til spørgsmålet lørdag den 15. august. 

Lokationen for årsmødet er rykket. Nu skal de lærerstuderende samles på Metalskolen Jørlunde nordvest for København.

Artiklen fortsætter under banneret

Minister indleder dagen

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil indlede dagen med en gæstetale, ligesom LL også forventer, at der vil være en tale fra en repræsentant fra Danmarks Lærerforening.

Forperson for de lærerstuderende Rasmus Holme Nielsen har tidligere udtalt følgende om det mulige kursusskifte.

"Vi og Danmarks Lærerforening har igennem tiden været uenige om, hvad der er det bedste for læreruddannelsen. Vi har snakket meget om den korte bane, mens Danmarks Lærerforening har arbejdet mere på den lange bane. Vi har været dialog med Danmarks Lærerforening om, at det har været uhensigtsmæssigt. Vi står stærkest, hvis der er samhørighed mellem vores to organisationer", lød det fra de lærerstuderendes forperson tilbage i marts. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
355 andre er allerede tilmeldt
Netværk for lærerstuderende

Vidste du, at du lige nu læser på et af Folkeskolens nye faglige netværk Lærerstuderende?

Tilmeld dig netværket og få en mail med ny faglig viden, forskning og erfaringsdeling.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.