"Vi har været dialog med Danmarks Lærerforening om, at det har været uhensigtsmæssigt. Vi står stærkest, hvis der er samhørighed mellem vores to organisationer”, sagde Rasmus Holme Nielsen tilbage i marts om, hvorfor de lærerstuderende står klar til at sige ja til en fem-årig læreruddannelse.

Lærerstuderendes mulige opbakning til en fem-årig læreruddannelse er udskudt til august

Tilbage i marts meldte organisationen bag de lærerstuderende overraskende ud, at man kan være klar til at støtte en ideen om en femårig læreruddannelse. Beslutningen skulle have været truffet på et årsmøde i maj. Det er nu udskudt til august.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er ikke brug for en fem-årig læreruddannelse. Det har været holdningen fra Lærerstuderendes Landskreds (LL) indtil nu.

Men tilbage i marts lød det pludselig, at organisationen var klar til at skifte holdning. Holdningsskiftet ville imidlertid først blive en realitet, hvis medlemmerne bakkede op om kursskiftet på et ekstraordinært årsmøde i maj.

Lærerstuderende varsler markant kursskifte: Åbner op for et ja til en femårig uddannelse 

Ligesom alt andet i samfundet blev årsmødet corona-udskudt, og derfor skal de lærerstuderende først tage stilling til spørgsmålet lørdag den 15. august. 

Lokationen for årsmødet er rykket. Nu skal de lærerstuderende samles på Metalskolen Jørlunde nordvest for København.

Minister indleder dagen

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil indlede dagen med en gæstetale, ligesom LL også forventer, at der vil være en tale fra en repræsentant fra Danmarks Lærerforening.

Ny minister har sat kommission om femårig læreruddannelse på hold

Forperson for de lærerstuderende Rasmus Holme Nielsen har tidligere udtalt følgende om det mulige kursusskifte.

"Vi og Danmarks Lærerforening har igennem tiden været uenige om, hvad der er det bedste for læreruddannelsen. Vi har snakket meget om den korte bane, mens Danmarks Lærerforening har arbejdet mere på den lange bane. Vi har været dialog med Danmarks Lærerforening om, at det har været uhensigtsmæssigt. Vi står stærkest, hvis der er samhørighed mellem vores to organisationer", lød det fra de lærerstuderendes forperson tilbage i marts.