På 40 besøgte skoler har Arbejdstilsynet ikke registret særlige problemer i forhold til at forebygge coronasmitte, siger Arbejdstilsynet. Her har Husum Skole ensrettet trapperne for at mindske risikoen for smitte.

Arbejdstilsynet: Ingen særlige smitteproblemer på besøgte skoler

Arbejdstilsynet har gennemført 40 tilsyn på folkeskoler fra 26. maj til 17. juni, oplyser tilsynet i en aktindsigt. Tilsynsmedarbejderne har blandt andet set på forebyggelse af coronasmitte – men har ikke grebet ind over for skoler i den forbindelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ni lærere og fire klasser hjemsendt efter corona-smitte

Da samfundet lukkede ned i marts på grund af corona, lukkede Arbejdstilsynet også deres tilsynsaktiviteter bortset fra særlige tilfælde med ulykker og klagesager. Fra midten af maj gik de almindelige tilsynsbesøg igen i gang, og skoler, ungdomsuddannelser og daginstitutioner blev igen besøgt og med særlig fokus på coronasmitte.

Folkeskolen.dk har søgt akindsigt i Arbejdstilsynets besøg på folkeskoler, og svaret lyder:

"Arbejdstilsynet har gennemført 40 tilsyn på folkeskoler fra den 26. maj til den 17. juni 2020. Der er ikke registreret tilsynsreaktioner om corona på folkeskoler i denne periode. Som led i anden fase af genåbningen førte Arbejdstilsynet fra den 18. maj til den 7. juni målrettede tilsyn med fokus på forebyggelse af ulykker og coronasmitte i alle brancher (hospitals- og plejesektoren undtaget), herunder på folkeskoler. Fra den 8. juni har Arbejdstilsynet udvidet indsatsen til at føre grundtilsyn i alle brancher, herunder folkeskoler, dog med undtagelse af hospitals- og plejesektoren, hvor der føres målrettede tilsyn". 

Retningslinjer efter ferien: Skolerne skal igen give eleverne de lovpligtige timer