Sådan ser beskeden ud, som de lærerstuderende bliver mødt af, når de tilmelder sig jobbanken.

Aalborg har en jobbank for lærerstuderende

De lærerstuderende ser meget gerne, at der bliver oprettet en jobbank til dem, så de kan tilbyde deres hjælp til skolerne, som har brug for flere lærer-hænder end nogensinde før. Sådan én har de allerede oprettet i Aalborg.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De lærerstuderendes organisation LL foreslår i dag, at der bliver oprettet en jobbank, så lærerstuderende, der gerne vil hjælpe til ude på skolerne, nemt og hurtigt kan stille deres arbejdskraft til rådighed.

Den ide støtter både KL og Danmarks Lærerforening, og nu viser det sig, at man faktisk allerede har lavet sådan en model i Danmarks tredjestørste kommune, Aalborg. 

Lærerstuderende vil tage del i genåbningen: Opret en jobbank, så skolerne kan bruge os

Det fortæller formand for Aalborgs Lærerforening Karsten Lynge Simonsen. 

"Lige siden nedlukningen har vi sammen med forvaltningen og de andre organisationer forsøgt at forudse, hvilke udfordringer der ville komme på sigt. Og vi kunne ret hurtigt forudse, at der ville blive brug for flere hænder, når skolerne på et tidspunkt skulle åbne igen. Derfor blive vi enige om, at en jobbank ville være en god ide", fortæller han. 

Også en jobbank for ledige lærere

Jobbanken skal hjælpe med at finde flere hænder til både skoler og dagtilbud, og derfor er den ikke kun målrettet de lærerstuderende. Når de studerende tilmelder sig, bliver de bedt om blandt andet at svare på, hvor langt de er på studiet, hvilke fag de læser, og om de har særlige specialiseringer.

Ny skolehverdag: To meters afstand og fem gange håndvask

Ifølge Karsten Lynge Simonsen er det faktisk ikke den første jobbank, kommunen har lavet for at hjælpe skolerne. Der findes også en jobbank for ledige uddannede lærere. 

"Det er for lærere, der eksempelvis har været ansat som løse vikarer, eller som var i gang med at søge job, men hvor det hele jo står stille for tiden. Lige nu har 81 lærere tilmeldt sig", fortæller han. 

Læs mere

Jobbanken