Corona
15   48

Statsministeren: 0.-5. klasse kan begynde i skole fra 15. april

Skoler kan åbne 0. - 5. klasse fra 15. april. Det bliver en lokal beslutning, hvordan skoleåbningen skal ske. Fra 6. klasse vil der stadig være nødundervisning hjemme indtil 10. maj. Afgangseksamen i folkeskolen erstattes af årskarakterer i år, lød det fra Mette Frederiksen på et pressemøde her til aften.

Skoler åbnes igen for 0.-5. klasser og specialtilbud på alle klassetrin hurtigst muligt fra onsdag den 15. april 2020. Men først når kommunalbestyrelsen ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer vurderer, at det er forsvarligt, lyder udmeldingen fra regeringen.   

Det vil være en lokal vurdering, om skoler og institutioner er indrettet, så det er sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne. Det handler om at skabe afstand mellem eleverne - og om at opholde sig mest muligt udendørs og bruge erfaringerne fra nødundervisningen om at eleverne leger med de samme kammerater i faste grupper. Derefter skal de ansatte på arbejde og eleverne i skole:

Artiklen fortsætter under banneret

"Der har hele tiden tiden været en del offentligt ansatte på arbejde, hvad enten de kører busser, arbejder i sundhedssektoren eller er sosu-assistenter på plejehjem.  Vi er som samfund dybt afhængige af, at de passer deres arbejde. Det vil også gælde på de områder, som vi genåbner. Men der kan selvfølgelig være særligt udsatte, som på grund af sygdom eller andet skal undtages", sagde statsminister Mette Frederiksen på pressemødet.

UNDERVISNINGSMINISTERIET SKRIVER:

Rammerne og hygiejnen skal være i orden, før de kan åbne, og det forudsætter, at kommunalbestyrelsen eller uddannelsesinstitutionens ledelse vurderer det forsvarligt ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Dette gælder for:

  • Dagtilbud, obligatoriske tilbud og pasningsordninger
  • Grundskoler: 0.-5. klasse
  • SFO, fritidshjem og klub: 0.-5. klasse
  • Specialtilbud, specialklasser og ungdomsskolens heltidsundervisning, mv.: Alle klassetrin

Eksamen aflyst

Afgangseksamen for skolens ældste elevers bliver aflyst i år og erstattet af årskarakterer og elever i sjette til tiende klasse fortsætter med at modtage online-undervisning til mindst 10. maj.

"Vi skal handle pragmatisk, realistisk og ansvarligt - som vi plejer her i Danmark" var ordene fra Mette Frederiksen, som også understregede at planen er afhængig af at alle landets borgere fortsætter den ansvarlige opførsel hen over påsken.

Mette Frederiksen oplyste, at forsamlingsforbuddet forlænges til 10. maj. Det er i skrivende stund ikke klart, om det så betyder, at klasser deles ind i mindre enheder eller om skoler og daginstitutioner er undtaget fra forsamlingsforbuddet.

Statsministeren blev spurgt, hvorvidt at var en del af regeringens strategi at befolkningen skal opnå flokimmunittet og om genåbningen af skolerne var en del af den strategi. Det benægtede både statsministeren og Kaare Mølbak fra Statens Seruminstitut. Sidstnævnte forklarede, at  flokimmunitet var en biologisk mekanisme, ikke en strategi.

Lærere skal på arbejde - med mindre…

Både Mette Frederiksen og Søren Brostrøm udtrykte på pressemødet forståelse for at lærere og pædagoger kunne føle sig utrygge ved at skulle møde deres elever fysisk, nårskolerne genåbner. Men statsministeren understregede, at der hele tiden har været mange mennesker, som er mødt op på arbejde:

"Vi kommer med faglige retningslinjer og anbefalinger for rengøring, hygiejne, afstand med mere. Det vil give ekstra travhed hos lærere og pædagoger - det er stort ansvar, men det kan I godt klare" var Sørens Brostrøms besked.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt