Corona
0   24

Britt havde første arbejdsdag i går: Jeg savner at være en del af fællesskabet

Lærer Britt Prehn Larsen startede nyt job i går. Hendes opgaver blev at læse personalehåndbogen og forberede næste års undervisning. Men fagfordelingen er ikke færdig på hendes nye skole, så hun ved ikke hvilke fag og klassetrin, hun skal forberede til.

Det var egentlig meningen af Britt Prehn Larsen skulle have observeret sin nye kollegas arbejde et par dage inden påskeferien, inden hun skal overtage hans klasse, mens han er på barsel. Det kan hun ikke komme til i den aktuelle sitaution. Så hendes første arbejdsdag 'på' Lille Næstved Skole er især gået med at læse personalehåndbogen.

"Jeg talte med skolens ledelse i sidste uge, og vi har aftalt at jeg bruger tiden på at forberede næste års under undervisning. Jeg ved bare ikke hvilke fag og klasser, jeg får næste år endnu. Så jeg forbereder forløb til det, jeg håber at få".

Artiklen fortsætter under banneret

Hun griner lidt i telefonen. "Jeg havde ellers været villig til at holde ferie eller afspadsere eller noget, men nu bliver det altså på denne her måde".

Svært at planlægge til elever man ikke kender

Efter påskeferien skal hun i tre uger være vikar for en kollega, som går på barsel. Han har forberedt nogle online-undervisningsforløb i kulturfagene, hun kan gennemføre med klasserne.

"Det er ufattelig pænt af ham, at han har gjort det for mig" siger Britt Prehn Larsen.

"Det ville blive virkelig svært at finde på fjernundervisning til elever, man ikke kender og hvor man ikke ved, hvad de tidligere har gennemgået i de fag".

Efter sommerferien får Britt Prehn Larsen et fast skema på skolen. Men hvad hun skal lave i tiden efter de tre ugers barselsvikariet og sommerferien ved hun ikke endnu.

"Jeg tror ikke engang. skolens ledelse ved det" siger hun. "Hvis der ikke havde været corona, ville de jo nok have lavet en plan for mig, men nu har der ikke været overblik til det. Vi må tage det som det kommer og håbe at det løser sig. Lige nu kan jeg ikke engang komme i kontakt med eleverne gennem Aula".

Ensom start

"Det er en tom fornemmelse" svarer Britt Prehn Larsen på spørgsmålet om, hvordan det føles at starte på nyt job under de her omstændigheder.

"Ingen ved, at jeg er startet, jo, der er en, som har sagt velkommen til mig på mail i vores intranet. Og jeg savner at være en del af et fællesskab. Både på min gamle skole og min nye er de andre lærere trods alt fælles om at finde ud af, hvordan man håndterer det her fjernundervisning. Jeg har ingen opgaver, ingen klasser, ingen kollegaer. Det er en ensom start".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ