Corona
0   37

Skoleleder: Sådan holder man skolehumøret højt i corona-tiden

Lance Luscombe er en humørbombe og skoleleder på Bredagerskolen i Jelling. Han sender løbende forældrebreve og personalebreve ud med små videoer, der giver gode råd i en hård tid. Seneste påfund er påske-bingo for 700 elever på fredag.

Julen varer lige til påske. Den sætning har skoleleder på Bredagerskolen i Jelling Lance Luscombe i den grad taget til sig. Derfor har forældre, elever og personalet i de seneste uger flere gange set videoer af skolelederen iført nissehue.

"Lige nu er der så meget, der er sørgeligt. Vi har også en forpligtelse til at holde humøret højt. Vi bliver nødt til at smile. Der er meget, der handler om død og økonomisk krise, som man ikke bliver opløftet af. Plus vi har det svært, fordi vi alle går rundt i en osteklokke. Jeg vil gerne appellere til fællesskab, og til at vi er der for hinanden alligevel. Det kan man gøre som skoleleder ved at ligge sådanne ting ud", siger Lance Luscombe.

Skolelederens fire råd til hjemmearbejdspladsen

Efter et par dage ved spisebordet i køkkenet opdagede skolelederen, at det ikke var en optimal arbejdsstilling. Derfor lavede han en video, hvor han med et humoristisk tvist giver sine fire råd til, hvordan man bedst arbejder hjemme både som lærer og elev".

Artiklen fortsætter under banneret

"Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg ikke har mit hæve-sænkebord derhjemme. Jeg har heller ikke min direktørstol. Tre timer ved et køkkenbord er hårdt. Det kunne jeg godt mærke efter en uge. Der er noget, man skal være opmærksom på.  Børnene har også ordentlige stole og borde i den rigtige størrelse på skolen, men det har de ikke hjemme. Derfor lavede jeg videoen med et smil på læben".


Påskebingo for 700 elever

Skolens næste store corona-satsning er påskebingo. Målet er at så mange som muligt at skolens 700 elever går til banko sammen på Google Meet. Nissehuer og jul har været hints som er lagt ud - og først i tirsdags blev det afsløret, at anledningen var påskebingo - for julen varer lige til påske. Lance Luscombe har filmet, hvordan der er købt ind til store slikpræmier og afdelingslederne hepper på, at netop deres afdeling vinder, når det går løs i morgen før påskeferien.

"De laver selv bingopladerne. Når der er bingo, er det den, som først skriver i chatten, der kan vise bingopladen og få tjekket tallene. En række giver stort påskeæg, to rækker giver stort påskeæg og tre rækker giver stort påskeæg og påskegodter til hele årgangen. Så tager jeg forbi vinderen og ringer på , sætter præmien og stiller mig tre meter væk fra døren, når de lukker op. Så er det den elevs ansvar at passe på præmien til klassen, til vi igen ses i skolen", forklarer Lance Luscombe.

Skolen samler også billeder fra hjemmeskolerne og laver en 'skolebus' af billeder, som deles på skolens meget aktive Facebook-side. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ