Debat
0   2

Gode penge, elendig kritik

Lars Brynæs Mourier fra Gode Penge kritiserer her på Folkeskolens sider Finans Danmark for at give et ”misvisende billede af bankdrift og samfundsøkonomi” i forbindelse med Pengeuge. Kritikken er desværre både misforstået og forfejlet.

Af: Mads Rørvig, underdirektør, Finans Danmark

Jens Peter Christensen, formand, Danmarks Matematiklærerforening

Når lokale bankrådgivere i løbet Pengeugen er taget ud som gæsteundervisere på landets skoler, handler det om helt almindelig sund fornuft, og om at forebygge at vores unge kommer i økonomisk uføre senere i livet. 

Under Pengeuge lærer de unge at lægge et fornuftigt budget, de lærer at forstå betydningen af renter og renters rente og ÅOP, og de lærer at forstå deres lønseddel og skattebetaling, hvis de har et fritidsjob og meget mere.

Artiklen fortsætter under banneret

Gode Penges formål er at ændre vores penge- og banksystem. Formålet med Pengeugen er derimod at give eleverne forudsætninger for at kunne navigere i det penge- og banksystem, vi har nu.

Under Pengeugen skal eleverne således koble deres matematiske færdigheder med grundlæggende begreber fra privatøkonomiens verden. Det er desuden vigtigt at understrege, at det er Danmarks Matematiklærerforening, der har forfattet hæfter og opgaver om privatøkonomi til Pengeuge og ikke Finans Danmark, som Gode Penge fejlagtigt skriver.

Nationalbanken deltager i år som en del af Pengeuge - og de lærere, der er interesserede i at arbejde med de samfundsøkonomiske perspektiver på penge under Pengeuge, har nu mulighed for at fordybe sig i denne nye del af undervisningsmaterialet.

Ligesom vores hæfter om privatøkonomi er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening, er hæftet om samfundsøkonomi udarbejdet af Nationalbanken, og altså ikke af Finans Danmark.

Vi kan se, at mange unge desværre fortsat bliver registeret i RKI, og at mange unge tager lån, som de slet ikke burde tage. At give vores unge en helt basal finansiel forståelse, bør alle kunne støtte op om, uanset hvad man måtte mene om pengesystemet.

For Pengeuge handler netop hverken om bankerne eller pengesystemet men om de unge selv og de økonomiske beslutninger, som de møder i deres hverdag. Pengeuge klæder de unge på til at kunne stå på egne ben, når det gælder økonomi. Det kan bankerne hjælpe med. Til gavn for alle.

Pengeuge har et fuldstændigt ikke-kommercielt sigte, og Nationalbanken, Forbrugerrådet Tænk og Finansforbundet bakker sammen med Danmarks Matematiklærerforening og Foreningen af lærere i historie og samfundsfag op om formålet.

En god forståelse for privatøkonomi vil følge de unge hele livet, til gavn for både dem selv og vores samfundsøkonomi.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.040 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.410 andre er allerede tilmeldt