DLF's ekstraordinære kongres begynder kl. 10.30 i dag. Kongressen er planlagt til at slutte klokken 16. (Arkivbillede fra sidste års kongres).

DLF holder lukket arbejdstidskongres i dag

Omkring 300 delegerede mødes i dag i Tivoli Congress Center i København for at udstikke rammerne for de kommende periodeforhandlinger om lærernes arbejdstid. Fokus bliver på de problemstillinger som en ny arbejdstidsaftale skal løse, fortæller formand for Overenskomstudvalget i DLF.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kongressen er Danmarks Lærerforenings højeste myndighed, og den er indkaldt i dag til et ekstraordinært møde, hvor de delegerede skal sætte en strategisk retning for forhandlingerne og give forhandlerne mandat til sammen med KL at formulere konkrete aftalte løsninger på problemerne omkring lærernes arbejdstid, lyder det fra formand for Overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen. 

"Formålet med den ekstraordinære kongres er at samle foreningen om at skabe de bedste rammer for at forhandle arbejdstid i periodeforhandlingen på en ny måde".

Hovedstyrelsen har valgt, at den ekstraordinære kongres er en lukket kongres.

"Kongressen er lukket, fordi vi gerne vil lægge op til en debat om rammerne til de kommende forhandlinger i et rum, hvor de kongresdelegerede kan sige tingene direkte. Det skal ikke være hele verden, der kan lytte med. Det skal være sådan, at man ikke er hæmmet af, at det man siger, kan komme ud i den store offentlighed", forklarer Gordon Ørskov Madsen.  

Arbejdsmarkedsforsker: Lærernes periodeforhandlinger er ekstraordinære 

 Kongresvedtagelse om forhandlingerne forventes efter kl. 16

"Efter kongressen kommer der en vedtagelse, som sætter rammerne for de kommende forhandlinger. Den vil blive offentliggjort", fortæller Gordon Ørskov Madsen.

Han håber, at kongressen vil give DLF's politikere en klar retning.

"Jeg håber, vi får skabt en fælles opfattelse af, hvad det er for en aftale, vi skal gå efter. Og at vi også får et solidt mandat til forhandlingerne på baggrund af de problemstillinger, som kommissionen siger, vi skal finde løsninger på".

En lukket kongres betyder, at foruden de godt 300 delegerede er der adgang for de delegeredes suppleanter og kredsstyrelsesmedlemmer. Også tillidsrepræsentanter fra TR-kredsstyrelser, ansatte sagsbehandlere og konsulenter i kredsene og Lærernes Centralorganisation og undervisere på foreningens organisationsuddannelse kan overvære kongressen.