Undervisningsmiljø
0   3

100 elever uddannes i undervisningsmiljø i 2020

Kun på ganske få folkeskoler har eleverne de undervisningsmiljørepræsentanter, de har ret til at vælge. Nu vil DCUM og Danske Skoleelever i fællesskab uddanne 100 elever i undervisningsmiljøarbejde.

"Eleverne skal selvfølgelig være aktive medspillere, når der skal tages beslutninger om, hvordan de klasselokaler, vi bruger hver dag, skal indrettes, eller vores skolegård skal bygges om. Vi får aldrig verdens bedste skole, hvis ikke eleverne er med til at forme den", siger formand for Danske Skoleelever Thea Enevoldsen i en pressemeddelelse om den nye UMR-uddannelse.

"Vi vil gerne tage ansvar for vores skole og byde ind, men det kræver også kompetencer og værktøjer". 

Artiklen fortsætter under banneret

Danske Skoleelever og Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) udbyder i foråret et kursus i Aarhus og et i København, og målet er, at de første 100 undervisningsmiljørepræsentanter skal have været på kursus inden årets udgang.

"Alle skoleelever har ifølge undervisningsmiljøloven ret til et godt undervisningsmiljø, og loven dækker alle aspekter lige fra mobning til ulækre toiletter. De har faktisk også ret til at vælge to undervisningsmiljørepræsentanter (UMR) på hver skole, som skal varetage elevernes interesser overfor skolens ledelse. Desværre er det et fåtal af grundskoler, hvor der rent faktisk vælges UMR, så jeg synes, at kurset dækker et naturligt behov for at klæde eleverne bedre på til at varetage rollen som UMR. Eleverne er eksperter på deres egen liv, og deres perspektiv er derfor helt afgørende at få med, når man skal arbejde med deres hverdag", siger direktør for DCUM Jannie Moon Lindskov.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ