Anmeldelse Engelsk
0   74

Engelsk for ordblinde

Ordblinde er ekstra udfordret, når der skal læres fremmedsprog, men dette materiale bruger en metode, der kan hjælpe mange af dem. Der er grund til at glædes.

Words 1-2

Fakta


Titel
Words 1-2

Forfatter
Lise Nyrop, Dorte Gørtz, Nelly Ø. Jacobsen

Pris
81,25

Sider
64

Type
Words 1

Forlag
Special-pædagogisk forlag


Pris
81,25

Sider
64

Type
Words 2


Pris
1062,50

Sider
184

Type
Lærervejledning med webadgang

Sjældent er jeg blevet så begejstret ved at stå med et materiale i hånden, som jeg blev, da jeg så nærmere på ”Words” fra Special-pædagogisk forlag. Forfatterne er Dorte Gørtz, Lise Nyrop og Nelly Ø. Jacobsen. Materialet er et læremiddel til engelskundervisningen, som kan bruges allerede fra 3. klasse og kan anvendes af alle elever, men materialet er specielt henvendt til ordblinde elever, hvilket gør det unikt på markedet.

Artiklen fortsætter under banneret

Som ordblind elev er man ikke kun udfordret i forhold til at læse og stave på sit modersmål, vanskelighederne følger desværre med, når man skal lære fremmedsprog. Tilegnelsen af det engelske skriftsprog udfordrer elever generelt i forhold til den komplekse ortografi, som karakteriserer sproget. Den udfordring tager ”Words” alvorligt og understøtter med systematiske strategier i materialet.

Materialet ”Words” indeholder to elevhæfter og en meget grundig og gennemarbejdet lærervejledning, der redegør for materialets baggrund, som blandt andet bygger på lydmetoden Phonics, der systematisk støtter eleverne i at koble grafem og fonem, ligesom eleverne støttes i læse- og stavestrategier, der gør det muligt for dem at læse og stave på engelsk.

”Words'” gennemgående strategi er tapping, hvor eleverne bruger fingerbevægelser til at fastholde bogstavernes lyde og rækkefølge i deres arbejdshukommelse. Samme metode er mange elever blevet præsenteret for som håndfonemer, når de i indskolingens begynderlæseundervisning lærer bogstavernes lyde og rækkefølge i ord på dansk, så det er en genkendelig metode for eleverne, hvilket også er med til at understrege anbefalingen af materialet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.602 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.275 andre er allerede tilmeldt