Debat
1   7

Betydningsændrende rettelse listet ind i prøvebekendtgørelsen for billedkunst

Har du læst / gemt / printet den rigtige?

I mit virke på Herning Billedskole samarbejder jeg med lærere fra Herning Kommune om valgfaget i billedkunst. Vi har med spænding og påtaget tålmodighed ventet på vejledning, mål og sidenhen prøvebekendtgørelsen.

Jeg blander mig ligeledes i debatter andre steder som eksempelvis Facebook, og i den forbindelse gik det op for mig, at uvm har listet en afgørende betydningsændrende rettelse ind i prøvebekendtgørelsen. Jeg opdagede denne forskel, da jeg konsulterede mine egne gemte udgaver - digitalt og print.

Skal der stå ikke eller ikke?

I mine gemte udgaver er formuleringen således, at det forstås som om, eleverne skal prøver i et tema, som er kendt fra undervisningen: "Prøveoplægget må ikke indeholde et tema, som eleverne ikke har arbejdet med i undervisningen."

Artiklen fortsætter under banneret

Hvorimod den nye udgave er formuleret: "Prøve oplægget må ikke indeholde et tema, som eleverne har arbejdet med."

Er den rettelse meldt ud? Har du som lærer den rigtige udgave at undervise ud fra? Heldigvis har jeg undervist ud fra den rigtige version, men hvor mange gamle versioner spøger mon rundt omkring? 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.682 andre er allerede tilmeldt