Debat

Betydningsændrende rettelse listet ind i prøvebekendtgørelsen for billedkunst

Har du læst / gemt / printet den rigtige?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I mit virke på Herning Billedskole samarbejder jeg med lærere fra Herning Kommune om valgfaget i billedkunst. Vi har med spænding og påtaget tålmodighed ventet på vejledning, mål og sidenhen prøvebekendtgørelsen.

Jeg blander mig ligeledes i debatter andre steder som eksempelvis Facebook, og i den forbindelse gik det op for mig, at uvm har listet en afgørende betydningsændrende rettelse ind i prøvebekendtgørelsen. Jeg opdagede denne forskel, da jeg konsulterede mine egne gemte udgaver - digitalt og print.

Skal der stå ikke eller ikke?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

I mine gemte udgaver er formuleringen således, at det forstås som om, eleverne skal prøver i et tema, som er kendt fra undervisningen: "Prøveoplægget må ikke indeholde et tema, som eleverne ikke har arbejdet med i undervisningen."

Hvorimod den nye udgave er formuleret: "Prøve oplægget må ikke indeholde et tema, som eleverne har arbejdet med."

Er den rettelse meldt ud? Har du som lærer den rigtige udgave at undervise ud fra? Heldigvis har jeg undervist ud fra den rigtige version, men hvor mange gamle versioner spøger mon rundt omkring?