Bertels budskab fra Sorø

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Direkte adspurgt - efter to dages møde og tusindvis af ord op og ned ad stolper - svarer undervisningsminister Bertel Haarder:

»Budskabet til lærerne er, at der er kolossal opmærksomhed omkring læreruddannelsen - hvor vigtig den er. Og hvordan vi kan forbedre den i samarbejde med forskning og universiteter. Og hvordan vi kan skabe nye veje til læreruddannelsen«.

»Vi havde den mest omtalte person, det var en lærerstuderende fra Århus Seminarium, Maja, som desværre skulle hjem til Skanderborg Festivalen, som hun er med til at arrangere - jeg synes virkelig, læreruddannelsen fik kæmpe god reklame ved den her lejlighed«.

»Og jeg synes også, at det var dejligt, at der ikke var begrædelighed og pessimisme. Der var en vilje til nu at øge markedsandelene, få flere til at søge. Og nedgangen har jo været mindre på læreruddannelsen end på de andre videregående uddannelser, så der er ingen grund til at fortvivle«.

Det var Bertel Haarder selv, der opfandt Sorø-mødet, da han var undervisningsminister i 1980'erne. Ole Vig Jensen, Margrethe Vestager og Ulla Tørnæs førte stafetten videre. |

Powered by Labrador CMS