Debat

Velkommen i Danmarks Lærerforening

Alle skal bydes velkommen i den lærerorganisation, der er opstået som en fusion af Danmarks Lærerforening, Formidlerne og S81

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening er nu den faglige organisation for lærere, børnehaveklasseledere og ledere i folkeskolen, for voksenspecialundervisere og for de undervisere og formidlere, der tidligere var medlem af organisationen Formidlerne. Danmarks Lærerforening er også faglig organisation for de fleste i den skolepsykologiske rådgivning og på ungdommens uddannelsescentre. Lærerne i de private gymnasiers grundskoleafdelinger, ansatte på amtscentraler, i skoleforvaltninger og i ministeriet er andre af Danmarks Lærerforenings mere end 95.000 medlemmer. Alle skal bydes velkommen i den lærerorganisation, der er opstået som en fusion af Danmarks Lærerforening, Formidlerne og S81.

Vi har mange traditioner fra de tre organisationer at bygge videre på, og vi har en stærk lokalt forankret organisatorisk struktur, som matcher udfordringerne fra det nye Danmarkskort, der er opstået efter kommunalreformen.

Med en ny organisation er der også brug for og mulighed for nytænkning. Det er månedsmagasinet Undervisere, som du sidder med i hånden, et eksempel på. Gennem rådgivende fora vil vi sikre, at alle kan finde deres faglighed repræsenteret i den nye organisation. Dette vil blive understøttet af en portal, der skal rumme informationer målrettet medlemmernes forskelligartede undervisningsopgaver.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Med fusionen står vi stærkere i forhold til forhandlingerne med modparten. Det har vi desværre allerede brug for. Sammen med andre organisationer varslede vi kort før jul konflikt mod nogle af de institutioner, hvor Danmarks Lærerforenings medlemmer underviser. Det drejer sig om skolerne for social- og sundhedsuddannelser.

Finansministeren og Personalestyrelsen ønskede at misbruge kommunalreformen til at tage forskud på Overenskomst 08 ved at kræve helt nye - og dårligere - arbejdstidsaftaler for lærerne på disse institutioner, der 1. januar blev overflyttet fra amterne til staten. Det på trods af alle de politiske løfter om, at kommunalreformen ikke var en spareøvelse.

Det var ikke vores ønske, at en konflikt skulle være blandt de første udfordringer for vores nye fælles organisation, men når det er nødvendigt, kan vi glæde os over, at vi ved at være sammen i en stor fælles organisation står betydeligt stærkere i den konflikt, som Personalestyrelsen har fremprovokeret.

Det er mit håb, at Danmarks Lærerforening bliver en stærk fagforening, som alle medlemmer kan identificere sig med og støtte op omkring - når der er brug for det. |

»Med fusionen står vi stærkere i forhold til forhandlingerne med modparten«»Vi har mange traditioner fra de tre organisationer at bygge videre på ...«
Powered by Labrador CMS