Så du dem i Løvens Hule? Har udviklet lydsystem, så elever kun kan høre læreren

Der var intens budkrig mellem investorerne i det kendte DR-program om at købe sig ind i et system, der giver mulighed for, at lærer og elev kan kommunikere direkte med hinanden, uden eleven forstyrres af støjen i klassen.

Publiceret Senest opdateret

20-årige Christian Ørum og 21-årige Nicklas Stokholm gik i går hjem med investering fra de to investorer Louise Herping Ellegaard og Tommy Ahlers i DR-programmet Løvens Hule.

De to har udviklet, hvad de kalder for et lydtæt læringssystem særligt målrettet elever med ADHD eller ADD.

Med mikrofoner kan lærer og elev kommunikere direkte til hinanden, uden eleven bliver påvirket af støjen fra klassen, da eleven sidder med et sæt hovedtelefoner på.

I programmet fortalte de to iværksættere, at Christian Ørum har en søster diagnosticeret med ADHD og autisme, som hver dag kom hjem ulykkelig hjem fra skole på grund af støjniveauet i klassen. Det problem ville de gerne forsøge at finde en løsning på.

”Det er sjældent at møde et founder-team som Nicklas og Christian, hvor drivkraften ikke nødvendigvis er penge, men det at løse et enormt problem i uddannelsessystemet. Det vidner meget tydeligt om, at vi står med en helt særlig virksomhed, som vi nu skal hjælpe godt videre og ud i alle landets kommuner og grundskoler”, siger Louise Herping Ellegaard, der er kendt for at have udviklet landet største læringsportal til folkeskolen Clio, i en pressemeddelelse.

Det lydtætte læringssystem anvendes indtil videre i 17 kommuner.