Solrød: 14 lærerstillinger forventes nedlagt

Tre skoler i Solrød Kommune må nedlægge lærerstillinger på grund af underskud på budgettet, én skole på grund af faldende elevtal. I alt regner kredsen med, at 14 stillinger nedlægges. Hvor mange fyringer, der bliver tale om, er endnu uvist.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skolerne har meldt, at der skal nedlægges 14 stillinger. Men tre af skolerne afventer et møde i kommunens økonomiudvalg i næste uge, før de melder endeligt ud om, hvilke stillinger, der skal nedlægges. Så må vi se hvor meget, der kan klares ved naturlig afgang", siger næstformand i Solrød Lærerkreds, Hanne Rothausen.

Siden Danmarks Lærerforening tirsdag offentliggjorde en undersøgelse, der viser, at minimum hver fjerde kommune skal nedlægge lærerstillinger, har det været debatteret om det bunder i faldende elevtal eller i egentlige besparelser. I Solrød ligger det dog ifølge Hanne Rothausen rimelig fast.

"Vi har kun en enkelt skole, der har en reel nedgang i elevtal. De resterende tre skal spare, fordi de har overskredet budgetterne", siger hun.