Undervisningsministeriet får millionbøde

Undervisningsministeriet har ikke levet op til kravene om at skaffe praktikpladser i staten til unge under uddannelse. Ministeriet har ansat for få elever og det koster nu en millionbøde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er helt uacceptabelt. Derfor har jeg også skrevet til institutionerne for at sikre mig, at vi når kvoterne for 2011, men også for at lægge de manglende elevpladser oven i 2012-kvoten, sådan at vi set over en treårig periode tager de elever, der skal tages," siger undervisningsminister Troels Lund Poulsen til Jyllands-Posten.

En pinlig sag for Troels Lund Poulsen

Ifølge aftale med staten skulle Undervisningsministeriet have ansat 423 elever fra landets erhvervsuddannelser i offentlig praktik. En lignende kvoteaftale gælder for alle andre ministerier.

Men Undervisningsministeriet har kun haft ansat 407 praktikanter, altså 16 for lidt. Ministeriet vil derfor i nærmeste fremtid modtage en bøde på op mod 2,5 millioner kr.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen kalder over for Jyllands-Posten sagen pinlig for undervisningsministeren.

"Undervisningsministeriet burde om nogen være særligt opmærksom på dette område. Så det er i den grad pinligt. Det er selvfølgelig også galt, hvis det sker i Fødevareministeriet eller Forsvarsministeriet, men lige præcis vilkårene for unges uddannelse er altså en del af Undervisningsministeriets daglige arbejde. Ministeriet burde gå foran og være en rollemodel for andre ministerier", understreger Flemming Ibsen.