SF kalder Lund en ”hovsa-løsning”

Uddannelsesordfører for SF, Pernille Vigsø Bagge, er ikke særligt begejstret for valget af ny undervisningsminister, som, hun mener, er et ubeskrevet blad inden for uddannelsespolitikken. De Radikales ordfører, Marianne Jelved, er dog mere positiv.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Troels Lund Poulsen har så vidt jeg ved aldrig ytret sig om sine visioner for den danske uddannelsesverden, så derfor virker det lidt som en "hovsa-løsning", og det går jeg også ud fra, at det er", siger SF's uddannelsesordfører, Pernille Vigsø Bagge.

Pernille Vigsø Bagge håber dog, at SF nu kan blive inviteret indenfor i varmen, når der skal forhandles folkeskoleforlig med den nu tidligere skatteminister, Troels Lund Poulsen (V).

"Det er jo ikke nogen hemmelighed, at SF har bedt om at komme med i folkeskoleforliget og har fået nej indtil videre, men det kan jo være, at det ændrer sig med den nye minister", siger hun.

"Men nu må vi jo vente og se, hvad han mener, og ikke mindst høre hans syn på det brede samarbejde. Forhåbentlig har han et andet syn på det end sine forgængere. Jeg har dog ingen forventninger til, at det ændrer sig", siger Pernille Vigsø Bagge.

Nedergaard var presset af Løkke og Hjort

Den afgående undervisningsminister, Tina Nedergaard (V), havde ifølge SF's uddannelsesordfører svært ved at få sat sin egen dagsorden.

"Jeg tror, at Tina Nedergaard har været meget styret af Statsministeriet og Finansministeriet, og hun har derfor ikke i tilstrækkelig grad været i stand til at sætte en dagsorden".

De Radikales uddannelsesordfører, Mariane Jelved, er anderledes positiv i sin bedømmelse af samarbejdet med Tina Nedergaard.

"Selvom der bestemt var ting, vi ikke var enige om, så har jeg haft et godt samarbejde med Tina Nedergaard, både før og efter hun blev minister".

Med hensyn til Troels Lund Poulsen som ny undervisningsminister har Marianne Jelved kun én forventning:

"Han er ny på området, og derfor er det svært at vide, hvordan han håndterer det, men han vil formentlig gøre det med et smil, for jeg synes næsten altid, at han smiler", siger hun.