Socialdemokratiets undervisningsordfører Jens Joel har i en ny bog et konkret bud på en ny model for fordeling af landets skoleelever.
Socialdemokratiets undervisningsordfører Jens Joel har i en ny bog et konkret bud på en ny model for fordeling af landets skoleelever.

Minister efter S-ordførers bog om ny elevfordeling: Vi har ikke besluttet os endnu

Socialdemokratiets undervisningsordfører Jens Joel foreslår i en ny bog en ny elevfordelingsmodel. Pernille Rosenkrantz-Theil slår dog fast, at regeringen ikke har lagt sig fast på en konkret model endnu.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har længe været kendt, at regeringen har planer om en ny måde at fordele eleverne på landets folkeskoler. Men hvornår og hvordan vides endnu ikke.

Socialdemokratiets undervisningsordfører Jens Joel har i en ny bog et konkret bud på en ny model.

Men om ordførerens foreslag også bliver regeringens bud på en ny elevfordelingsmodel, er endnu afvist, sagde børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) onsdag i Folketingssalen ifølge altinget.dk/uddannelse.

"Jeg er mægtig glad for Hr. Jens Joels bog. Og jeg har læst den meget grundigt, men vi er ikke klar til at fremlægge et forslag endnu. Men ideen om, at man selvfølgelig skal gå i skole med hinanden på kryds og tværs - i stedet for at have parallelsamfund i Danmark - den står jeg da fuldstændig bag", sagde Pernille Rosenkrantz-Theil ifølge altinget.dk/uddannelse.

Jens Joel peger konkret på muligheden for blandt andet at afskaffe de traditionelle skoledistrikter og i stedet indføre større distrikter med flere skoler i hver.

Her skal eleverne fordeles efter en algoritme, som blandt andet inddrager forældrenes indkomst.

Powered by Labrador CMS