Anmeldelse

Hvad kan jeg blive 2008

Hvad kan jeg blive 2008

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er den her igen. Politikens traditionsrige klassiker "Hvad kan jeg blive", nu med årstallet 2008. Mere end tusind forskellige uddannelser og job er beskrevet og opdateret ved indsamling af oplysninger fra skoler, institutioner og virksomheder. Deadline har dog betydet, at den nye opdeling af indgangene til erhvervsuddannelserne ikke er nået med. Ej heller er den nye USB = Uddannelse til unge med Særlige Behov nævnt.

Fakta:

Titel: Hvad kan jeg blive 2008

Pris: 399 kroner

Sider: 1.002

Type: Bog

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelsen er mere end et uddannelsesleksikon. De usikre kan finde støtte i et afsnit om at vælge job og uddannelse ved hjælp af en interessenøgle, der kan hjælpe til at styre ideerne. Nøglen giver oversigt over uddannelser og job inden for en given kategori, for eksempel computer/it, ud fra parametrene interesse, indgangsniveau og varighed.

Selve leksikondelen på mere end 800 sider er bogens hoveddel. Det nye er her, at mange steder på siderne dukker der et ikon, et lille filmapparat, op. Det indikerer, at der på sitet www.hvadkanjegblive.dk ligger en præsentationsfilm om uddannelsen, hvor en ung fortæller om forløb og karrieremuligheder og den daglige arbejdsplads. For øjeblikket er der cirka 100 film, men mange flere følger, lover forlaget. En fin udvidelse af bogens brugbarhed.

Efter leksikondelen følger et supplement med oplysninger om det danske uddannelsessystem, Statens Uddannelsesstøtte og andre støtteordninger. Den koordinerede tilmelding samt gode råd omkring studieforløb og også mulighederne i udlandet bliver belyst. Og endelig rækkes ud over uddannelsen med afsnit om jobsøgning og det danske arbejdsmarked. Bogen hører til på skolebiblioteket og vejlederkontoret.