Anmeldelse

Kontaktperson

Kontaktperson

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er tankevækkende, at det først er nu, at der er skrevet en egentlig håndbog for kontaktpersons­funk­tionen, som rigtig mange af os, der har kendskab til udsatte børn og unge, kender. Det er en god, saglig og nøgtern bog, der er nem at slå op i. Der står simpelthen alt, hvad der er værd at vide for den nye kontaktperson, der lige vil komme godt og grundigt i gang med sit arbejde.

Fakta:

Titel: Kontaktperson

Forfatter: Klaus Goldschmidt Henriksen, Marie Brøgger Andersen, Mette Ladefoged Petersen, Ruth Borrits

ISBN: 9788799430604

Pris: 298 kroner

Sider: 310 sider

Type: Bog

Forlag: SPUK

Bogen er inddelt i syv dele, der logisk gennemgår grundlaget og de formelle rammer for kontaktpersonsordningen, en beskrivelse af, hvem de unge, der får tildelt en kontaktperson, typisk er. Og videre beskrives kontaktpersonens pædagogiske arbejde, herunder den personlige og professionelle kontaktperson, kontaktpersonens mange roller, kontakt- og relationsarbejde og arbejdet med familie, venner og netværk. Der er også et kapitel, der omhandler et typisk forløb med en ung: Hvorfor er det egentlig, at ordningen er der? Hvad får vi for vores penge? Er det pengene værd? Hvad nytter det?

Der er også en masse information om de organisatoriske og fysiske rammer for kontaktpersonens arbejde, om det tværfaglige samarbejde omkring kontaktpersonsordningen og endelig et afsluttende kapitel om ledelse og kompetenceudvikling, og der præsenteres ideer til efteruddannelse af kontaktpersoner.

Alt i alt en god og grundig bog, som er vigtig at have læst, hvis man skal være kontaktperson eller handicaprådgiver eller bare er pædagogstuderende. Det er på ingen måde en letlæst hyggebog, selv om bogens tekst er skrevet så enkelt som muligt. Men lovstof og teorisk stof er måske ikke det letteste at komme igennem, og derfor bør bogen være obligatorisk på seminarierne. Så kan teksten blødes op med faglige diskussioner, og stoffet føles nærværende og relevant.