Anmeldelse

Hvad børn ikke ved ... har de ondt af

Hvad børn ikke ved ... har de ondt af

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når familien rammes af alvorlig sygdom og kriser, håber vi det bedste og frygter det værste, især når børn er involveret. For hvordan forklarer vi børn om psykiske lidelser? Da bogen udkom første gang, viste den sin styrke i den konkrete vejledning og de mange meget levende ek­semp­ler fra praksis. I denne anden udgave er bogen blevet udvidet med flere erfaringer om, hvor­dan professionelle omsorgspersoner inden for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning kan skabe en sund kontakt mellem forældre og børn.

Fakta:

Titel: Hvad børn ikke ved ... har de ondt af

Forfatter: Karen Glistrup

Pris: 250 kroner

Sider: 256 sider

Type: Bog

Forlag: Hans Reitzels Forlag

Børnene higer efter at blive set, hørt, respekteret, informeret og medinddraget. Netop derfor er bogen blevet udvidet med refleksioner over mulig­hederne i at lade børnene mødes i grupper. Og der er gode beskrivelser af, hvordan man som professionel kan skabe en tydlig og konkret ramme for samtalerne, hvor børnene og deres behov er i centrum.

Problemerne diskuteres, erfaringerne præsenteres, og endelig beskrives det helt konkret, hvordan samtalen tilrettelægges, og hvilke elementer der med fordel kan indgå i den. Læseren må naturligvis gøre sine egne erfaringer, men bogen vil være en stor hjælp til at overvinde den første usikkerhed. Bogen beskriver, hvordan den professionelle kan tilrettelægge den vanskelige samtale mellem børn, forældre og personale inden for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, og oplyser om de faglige dilemmaer, metodiske redskaber - herunder den nyeste lovgivning - samt formidling af viden om professionel samtale med børn. Det var helt rart at få læst i denne dejlige og vigtige bog igen, hvilket jeg også vil anbefale andre at gøre.