Anmeldelse

Rummelige fællesskaber

Rummelige fællesskaber

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da jeg for nogle år tilbage kastede mig ud på dybt vand som AKT-vejleder, var min største udfordring, at der på skrift var yderst begrænset inspiration at hente til det praktiske AKT-arbejde. Her kunne jeg med stor fordel have læst "Rummelige fællesskaber - Inspiration til det praktiske AKT-arbejde".

Fakta:

Titel: Rummelige fællesskaber

Forfatter: Signe Gramstrup Hansen

ISBN: 9788778878298

Pris: 129 kroner

Sider: 99 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Frydenlund

Bogen skal ses som beskrivelse af en metode kaldet "et trivselsarbejde med dertil hørende praktiske øvelser, lege og redskaber" til umiddelbar brug i klasserne og med afsæt i fællesskabets betydning for det enkelte barn og børnegruppen.

I et af bogens kapitler præsenteres læseren for en detaljeret "opskrift" på et trivselsarbejde som AKT-indsats. Et andet kapitel har fokus på AKT-vejlederens rolle som inspirator for eksempel i forhold til indførelse af klassemøder. Afslutningsvis giver forfatteren herefter sit bud på komplette trivselskurser for 1., 3. og 6. klasse.

Bogen er praktisk orienteret, men inddrager løbende teori til at underbygge de praktiske øvelser. Der er et litteraturkapitel til dem, der ønsker at gå mere i dybden med teorien.

Sproget er læsevenligt, og bogen forudsætter ikke, at læseren er uddannet AKT-vejleder. De konkrete praktiske øvelser, lege og redskaber er omhyggeligt beskrevet, hvilket øger anvendeligheden betragteligt.

Som AKT-vejleder er jeg glad for bogen og glæder mig til at anvende ideerne i min praksis, hvilket også varmt kan anbefales andre.