Anmeldelse

Det ordentlige menneske

Det ordentlige menneske

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Påstand: Alle lærere vil gennem deres arbejde med eleverne skabe ordentlige mennesker! Derfor er Henrik Jensens bog sikkert en bog, der vil ramme mange lærere lige i hjertekulen. Bogen er provokerende interessant. En anelse for lang måske, men det er til at bære, da den er velskrevet.

Fakta:

Titel: Det ordentlige menneske

Forfatter: Henrik Jensen

Pris: 249 kroner

Sider: 254 sider

Type: Bog

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag

Man behøver ikke at være enig i alle de synspunkter, Henrik Jensen fremsætter. Er det mon Dansk Folkepartis synspunkter, vi ser her velargumenteret og i bogform? Eller er det blot sund fornuft? Grundlæggende er det bare forfriskende at læse en bog, der bramfrit diskuterer og genindsætter opdragelse af børn (forældreansvar) og elever (læreransvar) som et væsentligt omdrejningspunkt for generationsoverleveringen af de værdier, ethvert samfund bør sørge for.

Tanker om ordentlige mennesker indebærer naturligvis dannelsesbetragtninger, "med ordentlige mennesker tænker jeg på dem, som ikke bare opfører sig pænt og er ret imødekommende over for andre, men på mærkværdig vis er i stand til - i stort og småt - at se tingene også fra andres synsvinkel og forholde sig til sig selv med distance". Sådan indledes bogen, og derfra går det over stok og sten. "Det er i opvæksten, gennem opdragelse og uddannelse, at den enkelte får en grundlæggende fornemmelse af, hvad der er ret og uret". Sådan! Henrik Jensen burde tildeles spalteplads i Folkeskolen og dermed muligheden for at komme i dialog med de mange lærere, der vil være enige med ham! Og naturligvis dem, der er uenige med ham!

""