Anmeldelse:

Regn med dem her

Regn-hæfterne udfordrer det faste format for træningsopgaver - og også de elever, der skal bruge dem.

Publiceret Senest opdateret

Fakta:

GuldRegn/HammerRegn/Regn-buen/Samu-regn/ Regnskoven/ Regnarok/Regncraft

Forfattere: Mikkel Mollerup Thøgersen, Peter Boyford, Pia Barkholt Nielsen, Kira Glistrup.

1. og 2. årgang koster 30 kr. pr. stk. De andre årgange koster 39 kr. pr. stk.

52 sider per hæfte

Forlag: Mattip.dk

Forfatterne til disse hæfter udgav sidste år grundbogssystemet Super Matematik til indskolingen med tilhørende hjemmeside. Læs folkeskolen.dk's anmeldelse her. Det er med udgangspunkt i forfatternes egen undervisning, de fandt ud af, at der manglede inspirerende færdighedsopgaver.

Formålet med hæfterne er, at eleverne får og vedligeholder de nødvendige matematiske færdigheder. I faget matematik arbejdes der ofte meget emneorienteret. Det forudsætter, at de matematiske færdigheder er på plads.

Færdighedsopgaver 1. - 7. klassetrin er et engangsmateriale - og det er forbudt at kopiere hæfterne.

Der knytter sig ikke et klassetrin til de enkelte hæfter, gør forfatterne opmærksom på. Alligevel knytter forfatterne det enkelte hæfte til en årgang. Hvad er forskellen? Det vil nok have været bedre at omtale det enkelte hæfte som niveau 1, 2, 3 og så videre for at signalere ideen om niveaudeling og muligheden for at differentiere undervisningen i de matematiske færdigheder. Men lad det nu være.

Hæfterne til 1. og 2. årgang: GuldRegn og HammerRegn indeholder 20 opgavesæt og 19 sider med ekstra opgaver. Hæfterne til 3. – 7. årgang: Regn-Buen, Samu-Regn, Regnskoven, Regnarok og Regncraft indeholder hver 40 opgavesæt til færdighedsregning og 6 -7 sider med ekstra opgaver sidst i bøgerne.

Bagerst i hvert bog fra 3. årgang er angivet og forklaret de begreber og senere formler med mere, eleven møder i hæftet fint afpasset deres forståelsesniveau.

Hver bog har forskellige kendetegn. For eksempel er GuldRegn-hæftet gult og dets færdighedsopgaver og tegninger er knyttet til et sørøveremne. ”HammerRegn” er lysegrønt. Her er opgaverne forbundet med emnet 'livet i havet' og så fremdeles.

På første side i alle hæfter kan læreren og eleverne danne sig et overblik over, hvor mange opgaver, der er løst. Eleven skal enten farve en figur, hver gang de har løst et opgavesæt, eller for 7. årgangs vedkommende angive det antal point, de har fået i form af løste opgaver eller rigtige resultater.

Jeg vil meget gerne anbefale færdighedshæfterne i ”Regn-serien”. Der er et rigtigt godt system med mange spændende færdighedsopgaver i en flot ramme hele vejen igennem. Hele serien er gennemtænkt og i et lækket layout. Eleverne bliver udfordret, hvad de jo også skal.

Powered by Labrador CMS