Anmeldelse

Kvalitetens beskaffenhed

Kvalitetens beskaffenhed

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gennem de seneste årtier er begrebet kvalitet anvendt i stadig stigende grad. Med "Kvalitetens beskaffenhed" søger Dahler-Larsen at diskutere sig frem til kvalitetsbegrebets betydning i dets samfundsmæssige sammenhæng og dermed dets nutidige anvendelse i såvel private som offentlige anliggender.

Fakta:

Titel: Kvalitetens beskaffenhed

Forfatter: Peter Dahler-Larsen

Pris: 168 kroner

Sider: 186 sider

Type: Bog

Forlag: Syddansk Universitetsforlag

Bogen igennem ridses en række centrale pointer op. Når man for eksempel ønsker at måle kvalitet, forveksles det med kvantitet. Omvendt, hvis man fastholder en subjektiv forståelse af kvalitetsbegrebet, det vil sige vurderer kvalitet ud fra den virkning, tingene har på os, vil kvalitet være relativ og dermed svær at opnå konsensus om. Med andre ord er der tale om et begreb, der synes typisk for vores moderne værdipluralistiske samfund.

Forfatteren har med sin bog bevæget sig ind på et område, der trænger til en opstramning. For som han pointerer, er kvalitetsbølgen at betragte "som en slags superstandard med lang levetid, der omfatter en række forskellige mere konkrete opskrifter". At Dahler-Larsen så kun afslutningsvis med sit forslag om et dokumentationsstop forsøger sig med en egentlig opstramning, er beklageligt. Dette forhold kunne man godt ønske sig uddybet!

Bogen henvender sig til enhver, der interesserer sig for kvalitetsbegrebet, hvad enten det drejer sig om måling, kontrol, udvikling, styring eller lignende. Dahler-Larsen er grundig og velargumenterende, og bogens indhold er relevant for en bred skare af læsere - med andre ord fristes man til at sige, at bogen udmærker sig ved sin kvalitet!

""