Tre ansatte fratræder efter uregelmæssigheder på nordfynsk skole

Den mystiske sag om 48.000 kr. fra Særslev-Hårslev Skole på Nordfyn fører nu til, at tre medarbejdere fratræder deres stilling. Kommunen mener, at der har været tale om ”alvorlige overtrædelser af grundlæggende økonomiske retningslinjer”.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter at have meldt sagen til politiet har Nordfyns Kommune nu afsluttet sin del af den mystiske sag med fem hjemsendte medarbejdere på Særslev-Hårslev Skolen. Det sker i form af en kommunal pressemeddelelse, hvor det bl.a. oplyses, at én medarbejder og to ledere er fratrådt deres stillinger efter undersøgelser af sagen, der bl.a. omfatter et skufferegnskab på mindst 48.000 kroner.

Én medarbejder er vendt tilbage til arbejdet med nye arbejdsopgaver, mens en sag vedrørende en leder endnu ikke er afsluttet, fordi der er tale om en tjenestemandssag. Og hertil kommer altså, at politiet nu skal vurdere, om de økonomiske uregelmæssigheder har været af en sådan karakter, at der er sket en overtrædelse af straffeloven.

Ansatte på fynsk skole politianmeldes af kommunen

Sagen startede i efteråret, da ledelsen af Børne- og Ungeområdet i Nordfyns Kommune blev gjort opmærksom på "uregelmæssigheder i den økonomiske forvaltning af en kontantbeholdning" på Særslev-Hårslev Skolen. Kommunen går ikke i detaljer om, hvad uregelmæssighederne går ud på, men de skulle ifølge tidligere aktindsigter, som fynske medier har foretaget, blandt andet handle om indtægter på mindst 48.000 kroner fra en madbod.

Pengene blev angiveligt ikke registreret i systemet og indgik på den måde i et skufferegnskab - og blev blandt andet brugt til lejrskoleture og is, sort arbejde, to par støvler, inventar til Heldagsskolen og en Kaj Bojesen-elefant, som Fyens.dk tidligere har skrevet. Ifølge pressemeddelelsen fra Nordfyns Kommune drejer sagen sig om økonomiske forhold, som over en længere periode "ikke har været forvaltet korrekt". Efter at være blevet gjort opmærksom på sagen i efteråret iværksatte kommunen et uvildigt og uanmeldt besøg fra revisionsselskabet BDO samt en personalejuridisk undersøgelse fra Kommunernes Landsforening (KL). Herefter blev de fem omfattede medarbejdere sendt hjem for at skabe den fornødne ro til at undersøge forholdene på skolen.

Kredsformand: Politianmeldelse af ansatte fra fynsk skole handler om en bagatelsag

Undersøgelserne har ifølge Nordfyns Kommune "dokumenteret en række alvorlige overtrædelser af helt grundlæggende økonomiske retningslinjer". Det gælder for eksempel manglende bogføring af salgsindtægter fra skoleboden samt uregelmæssig og udokumenteret anvendelse af økonomiske midler på skolen.

Kredsformanden for Nordfyns Lærerforening, Jens Frederik Lykke Horsens, har tidligere kaldt sagen en "bagatelsag" og undret sig over, at der blev "lavet sådan en stor sag ud af det".

Da der er tale om personalesager, har Nordfyns Kommune ikke yderligere kommentarer.

Tilbage står altså en tjenestemandssag, der vedrører en leder, samt politiets overvejelser om, hvorvidt der har været tale om ulovligheder i forhold til straffeloven.