Ifølge lærerstuderende på Campus Carlsberg og medlem af Lærerstuderendes Landskreds bestyrelse er der i det nye år blevet rettet op skemaproblemer.

Campus Carlsberg har endelig løst skemakaos

Studerende på Campus Carlsberg kan nu for første gang begynde at planlægge deres tid uden for studiet efter et halvt år med skemakaos.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har langt fra været let at planlægge arbejde, børnepasning eller hvornår der er tid til en kop kaffe med vennerne for de lærerstuderende, der i sommer som de første betrådte de spritnye lokaler på Campus Carlsberg.

Skemalægningsprogrammerne fra de mange uddannelser, der som noget nyt skulle samles under det nye campus, kunne simpelthen ikke følge med. Resultatet var skemaer, der ikke rakte længere end ugen ud, og fag, som lå oveni i hinanden.

Lærerstuderende: Grib ind over for skemakaos nu! 

Uddannelsesdirektør på læreruddannelsen Tove Hvid Persson sagde til folkeskolen.dk i september, at der var risiko for, at problemet ville fortsætte semestret ud. Og det gjorde det mere eller mindre, fortæller Jenny Maria Jørgensen, som er lærerstuderende på Campus Carlsberg og medlem af Lærerstuderendes Landskreds' bestyrelse.

"Det blev bedre undervejs, men der blev aldrig fuldstændigt styr på det på noget tidspunkt. Skemaerne fortsatte med at komme i etaper. Men fra at de i starten kun dækkede en enkelt uge, begyndte de at dække tre uger af gangen", beretter hun om.

Ledelsen ryddede kalender for at løse problemet

Hun fortæller, at der efter jul er kommet nogenlunde styr på skemaerne, så de mange lærerstuderende nu har mere eller mindre overblik over hele semestret. Og det skyldes ifølge Jenny Maria Jørgensen en særlig indsats fra ledelsen på læreruddannelsen.

"Da sagerne begyndte at rulle, og man fandt ud af, at skemasystemet var gået ned og ikke havde mulighed for at køre skemaerne, så valgte lederne på læreruddannelsen at hive dage ud af kalenderen og ikke at gå før, at der var lagt en plan for næste års skema. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for", siger hun.

Først tid til sociale arrangementer nu

Udover at glæde sig over, at det i dag er blevet betydelig lettere at få hånd om både studie og fritid, ærgrer det Jenny Maria Jørgensen, at de mange problemer har været i vejen for sociale arrangementer på studiet.

Tusindvis af lærerstuderende er fanget i skemarod 

"Når man ikke ved, hvornår man har timer, er der ingen, der ved, hvornår vi kan mødes til at blive klogere på både studiet og hinanden. Det er først nu, at vi er begyndt at lave aftaler, der kan være med til at skabe et godt studiemiljø. Så det glæder vi os over", siger hun og tilføjer, at nogle af hendes medstuderende har været nødsaget til at droppe studiejob på grund af problemerne.

Som folkeskolen.dk kunne berette i september betød kaosset, at flere studerende oplevede at have flere fag på samme tid.

"Der er nogle af mine medstuderende, der har haft historie og matematik på samme tid. Så de har måttet prioritere, hvilket af fagene de så er gået til. Så her har det blandt andet spillet ind, om de har haft en fremlæggelse, eller hvilket af fagene de snarest afslutter. Det gik også udover underviserne".