"Hos os skal man kunne være med, uanset hvilket forhold man har til religion" siger Helle Krogh Madsen.

Folkekirkens skoletjeneste: Vi missionerer ikke

Det giver jævnligt anledning til debat, når der i kristendomstimerne åbnes op for samarbejde med religiøse organisationer. Folkekirkens skoletjeneste vil gerne være et godt eksempel på, hvordan det kan gøres sagligt og med respekt for alle.

Publiceret

Skoletjenestens projekter omreformation

Det omtalte projekt med rollespil om reformationen hedder
Gud, Luther & Velfærdsstat. Det er blevet til i et samarbejdemellem de folkekirkelige skoletjenester på Sjælland ogLolland-Falster.

På landsplan er de folkekirkelige skoletjenester gåetsammen
om projektet Teser, tro og tvivl. Se mere om dette projekt på re-formation.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sommerferien blev indledt med en kronik i Politiken, hvor moren til et barn i folkeskolen, Anna Balk-Møller, frabad sig missionering i folkeskolen efter at hendes datters klasse var blevet inviteret på besøg i den lokale kirke. Og knap var ferien forbi, før formand for Ateistisk Selskab, Anders Stjernholm, forslog at indføre en religiøs lavalder og erstatte kristendomskundskab med filosofi i grundskolen.

"Hos os skal man kunne være med, uanset hvilket forhold man har til religion" siger hun og henviser til det projekt, hun arbejder med i øjeblikket: Et rollespil for skoleelever om reformationen.

"Fordi det foregår i skoleregi, skal vi i dette projekt selvfølgelig kunne have katolske elever igennem, uden at de føler, at deres forståelse af kristendommen bliver nedgjort."

Læs mere

Læs Anna Balk-Møllers debatindlæg her

Powered by Labrador CMS