Blog
2   12

Angsten for undervisningen om det religiøse

Abonner på nyt om Anne Rosenskjold i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Er det fordomme eller bekymring for hjernevask, som får en mor til at tage sit barn ud af kristendomskundskabsundervisningen?

I Politiken den 10. juni kunne man læse om en mor, der havde valgt at tage sit barn ud af kristendomskundskabsundervisningen, fordi hun oplevede, at faget ekskluderede børn med et andet livssyn end det kristne. http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art5988478/Nu-fritager-vi-vores-datter-for-undervisning-i-kristendom

Som lærer – og i særdeleshed religionslærer – oplever jeg dette som en kæmpe miserklæring til skolen som institution og til mig som didaktisk formidler… og hvor er det bare trist… men helt ærligt også temmelig arrogant!

For hvad handler det her egentlig om? Har vi at gøre med en oprigtigt bekymret mor, der ængstes ved skolelærerens kontinuerlige hjernevask i den kristne gud og dennes skaberværk, og som slet ingen forståelse har for børn med anden eller ingen tro end den kristne? Eller har vi at gøre med en veluddannet kvinde, der har en fordømmende holdning til kristendommens rolle i det danske samfund, og nu bruger sit barns skolegang til at udtrykke denne negative holdning?

Jeg hælder til det sidste.

Artiklen fortsætter under banneret

Den gode undervisning

Faget kristendomskundskab er et vanvittigt spændende fag, hvor eleverne har mulighed for at forholde sig til grundlæggende livsspørgsmål, etiske problemstillinger, mellemmenneskelige relationer, menneskets universelle nysgerrighed og helt vildt mange gode fortællinger!

Det er helt rigtigt, at den evangelisk lutherske kristendom får den største opmærksomhed, men slet ikke i det omfang og på den måde som denne ”bekymrede” mor fremstiller det. Og faktisk undervises der, i indskolingen, i rigtig mange af de jødiske myter, hvor det ligger lige til højrebenet at henvise til både den kristne og muslimske tro, så børnene opnår forståelse for sammenhængen mellem religionerne.

Lidt paradoksalt er det måske også, at man kritiserer en institution for at være ekskluderende for så, i protest, at melde sit barn ud af fællesskabet!

Hmmm, siger jeg bare!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.126 andre er allerede tilmeldt