KL opfordrer kommuner til at oprette jobbanker, så lærerstuderende kan hjælpe skoler med ukrainske flygtninge

KL og Lærerstuderendes Landskreds går nu sammen om at opfordre kommunerne til at oprette jobbanker, så studerende kan hjælpe til med at håndtere de mange ukrainske flygtninge.

Publiceret Senest opdateret
"I denne situation har vi brug for alle de ekstra hænder, vi kan skaffe", siger Thomas Gyldal Petersen.
"I denne situation har vi brug for alle de ekstra hænder, vi kan skaffe", siger Thomas Gyldal Petersen.

Forperson for Lærerstuderends Landskreds Caroline Holdflod Nørgaard har allerede tidligere meldt ud, at der er brug for, at der bliver oprettet jobbanker, så lærerstuderende kan melde sig på banen for at hjælpe skolerne med at håndtere de mange ukrainske flygtninge.

Den opfordring står hun ikke længere alene med. En række organisationer står nu sammen om en opfordring til, at kommunerne opretter jobbanker, så lærerstuderende og andre studerende kan hjælpe til.

"Vi står i en helt ekstraordinær situation, hvor mange tusinder af ukrainere er fordrevne fra deres trygge hverdag og har brug for vores hjælp. Kommunerne står klar til at bidrage, men der er ingen tvivl om, at det vil lægge et gevaldigt pres på de kommunale velfærdsområder. I denne situation har vi brug for alle de ekstra hænder, vi kan skaffe. Og især så kvalificerede hænder og hoveder, som sidder på de studerende. Derfor er vi også meget glade for, at både de studerende, professionshøjskolerne og Danske SOSU-skoler bakker op om dette initiativ", siger Thomas Gyldal Pedersen, formand for KL’s Børne- og Undervisningsudvalg i en pressemeddelelse.

Caroline Holdflod Nørgaard glæder sig over den fælles opfordring til kommunerne.

"Som lærerstuderende er vi som alle andre berørte af Ruslands invasion af Ukraine og vil gerne bidrage, hvor vi kan. Derfor er vi klar til at hjælpe lærerne på landets folkeskoler med at undervise de nyankomne ukrainske elever. Det er vigtigt, at vi som lærerstuderende hurtigt bliver sat i forbindelse med de skoler, hvor der er brug for vores hjælp. Derfor er vi glade for den brede opbakning til vores forslag om oprettelsen af jobbanker", siger hun i pressemeddelelsen.

Udover Lærerstuderends Landskreds og KL er Danske Professionshøjskoler, Danske SOSU-Skoler, Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende og Pædagogstuderendes Landssammenslutning med i opfordringen.

Powered by Labrador CMS