"Vi står nu igen i en helt ekstraordinær situation, og vi er klar til hjælpe", siger Caroline Holdflod Nørgaard.

Lærerstuderende vil hjælpe skoler med at tage imod ukrainske flygtningebørn

Rundt om i landet gør skoler og kommuner sig klar til at tage imod ukrainske flygtningebørn. Lærerstuderende opfordrer til, at der bliver oprettet en jobbank, så de kan bidrage.

Publiceret Senest opdateret

De har gjort det før, og nu gør de det igen.

De Lærerstuderendes Landskreds (LL) vil - ligesom da skolerne genåbnede til store afstandskrav efter landets første coronanedlukning - gerne kunne melde deres hjælp.

Derfor er der igen brug for en jobbank, som de lærerstuderende kan melde sig til, lyder det fra de lærerstuderendes forperson Caroline Holdflod Nørgaard.

”Vi står nu igen i en helt ekstraordinær situation, og vi er klar til hjælpe. Derfor skal der lyde en åben invitation til kommunerne om at genåbne jobbanken, så vi kan sikre de ukrainske børn en tryg ankomst i Danmark”, siger de lærerstuderendes forperson.

”Som lærerstuderende er vi som alle andre berørte af Ruslands invasion af Ukraine og vil gerne bidrage, hvor vi kan. Vi føler et ansvar for at hjælpe med til at de børn, der på tragisk vis har måtte forlade deres hjem, fædre og brødre, så hurtigt som muligt får en hverdag i Danmark”, lyder det videre fra Caroline Holdflod Nørgaard.

Særlov behandles på mandag

På mandag hastebehandler partierne på Christiansborg en særlov, der vil give ukrainske flygtninge opholds- og arbejdstilladelse.

Dermed får børn af ukrainske flygtninge fra krigen ret til at gå i folkeskole på samme vilkår som andre EU-borgere, der kommer til landet.

Det vides endnu ikke, hvor mange flygtninge skolerne kan forvente at skulle tage imod, men der er behov for at reagere hurtigt, lyder det fra Caroline Holdflod Nørgaard.

”Ingen har endnu et overblik over hvor mange flygtninge, der vil ankomme til Danmark i den kommende tid, men vi vil allerede nu gerne stille os til rådighed til at hjælpe med at undervise de ukrainske elever. Det er selvfølgelig bedst hvis undervisningen kan varetages af uddannede lærere, men hvis presset på nogle skoler bliver for stort, er vi klar til at hjælpe”, siger hun.

Powered by Labrador CMS