Mens KP har haft held med næsten at fylde alle pladser ud på sygeplejerskeuddannelsen, er det samme slet ikke tilfældet på læreruddannelsen
Mens KP har haft held med næsten at fylde alle pladser ud på sygeplejerskeuddannelsen, er det samme slet ikke tilfældet på læreruddannelsen

Efteroptag: Sygeplejepladserne er fyldt, men ikke lærerstudiepladserne

I København har man haft stor succes med at tiltrække studerende til sygeplejerskeuddannelsen efter den officielle deadline for optag på de videregående uddannelser. Det samme gør sig ikke gældende for læreruddannelsen.

Publiceret

”Vi har forsøgt at være meget proaktive og række ud til potentielle studerende helt frem til vinterstudiestart sidste måned. Og det er lykkedes på mange af vores uddannelser. Især inden for sundhedsområdet. Mens vi desværre ikke fik fyldt op på især lærer- og pædagoguddannelsen”.

Sådan lyder det fra studiechef Jacob Krummes fra Københavns Professionshøjskole (KP) i en pressemeddelelse.

Siden 5. juli sidste år, der er den officielle skæringsdato for at søge ind på af landets videregående uddannelser, er der i København blevet optaget ikke mindre end 562 sygeplejerskestuderende på såkaldt efteroptag.

Professionshøjskolernes store uddannelser har ofte ledige pladser tilbage efter ansøgningsrunden, og derfor kan man efterfølgende søge de uddannelser, der står tilbage med ledige pladser.

I sommer var der særligt mange ledige pladser tilbage på sygeplejerskeuddannelsen i København, men antallet af studerende, der siden har søgt uddannelsen, har været ekstraordinært højt.

Dermed er det næsten lykkedes at fylde alle knap 1400 pladser ud, meddeler KP.

Stadig mange ledige pladser på læreruddannelsen

Samme succes har der ikke være for læreruddannelsen. KP oplyser til Folkeskolen¸ at professionshøjskolen har optaget 282 studerende på sine læreruddannelser efter sidste sommers skæringsdato.

Dermed er der stadig 522 ledige pladser på de hold, der sidste sommer. Det er 128 pladser flere end året før.

På KP’s pædagoguddannelse startede 619 studerende via efteroptag efter sommerferien, Det reducerede antallet af ledige pladser til 135.

Til gengæld er der hele 492 ledige pladser på de hold, der startede på det seneste vinterhold på pædagoguddannelsen.

I dag kommer første indikation på, om udsigten til forbedringer af læreruddannelsen, har ført til en større efterspørgsel til at starte på lærerstudiet.

Her er der nemlig deadline for kvote 2-ansøgere til sommerstart på landets videregående uddannelser.

Powered by Labrador CMS