Underviser Lise Møller ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole er en af vinderne af Undervisningsprisen 2023

Lektor i teknologiforståelse på læreruddannelsen vinder stor undervisningspris

Undervisningsprisen 2023, der uddeles af Uddannnelses- og Forskningsministeriet, går blandt andre til Lise Dissing Møller for sit arbejde med teknologiforståelse på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. 

Publiceret

H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) uddeler i dag årets undervisningspris til syv undervisere på landets videregåede uddannelser, der "med blik for den enkelte studerendes læring og trivsel har udmærket sig som fremragende undervisere og faglige fyrtårne".

En af prisvinderne er Lise Dissing Møller, der får prisen for sit arbejde med faget Teknologiforståelse på læreruddannelsen. 

Ifølge bedømmelseskomitéen har hun med stor succes eksperimenteret med nye formater, der engagerer de lærerstuderende. Og hun er samtidig en drivkraft i udviklingen af teknologiforståelses-faget på Københavns Professionshøjskole. 

Med prisen følger 500.000 kr. til hver af prismodtagerne. 300.000 kr. går til at understøtte undervisningsmiljøet på undervisernes uddannelsesinstitution, mens 200.000 kr. er en personlig hæderspris.

Det er ledelserne med hjælp fra studerende, der indstiller kandidater til det relevante rektorkollegium. 

Indstillingerne vurderes så af de fem rektorkollegier, som indstiller de udvalgte kandidater til uddannelses- og forskningsministeren.

De andre prisvindere er:

  • Jonas Fannikke Holbech, lektor, underviser i multimediedesign på Københavns Erhvervsakademi
  • Mads Pagh Nielsen, lektor og viceinstitutleder ved Institut for Energi på Aalborg Universitet
  • Helle Graabæk, studielektor, underviser i tekstildesign på Designskolen Kolding
  • Frits Giversen, lektor på Aarhus Maskinmesterskole
  • Bo Meier, adjunkt, underviser på sygeplejerskeuddannelsen på UC Syddanmark
  • Lena Brogaard, lektor, underviser i Politik og forvaltning på Roskilde Universitet