SF og Alternativet vil inspirere københavnske skoler til at indføre senere mødetider

Der bør laves et inspirations-katalog til skolerne med konkrete ideer til, hvordan det er muligt at indføre senere mødetider til de ældste elever, mener SF og Alternativet i København.

Publiceret Senest opdateret

Når der i morgen er møde i Børne- og Ungdomsudvalget i København, har SF og Alternativet et fælles forslag med.

De to partier foreslår, at forvaltningen skal lave ”en initiativ-pakke”, som kan inspirere skolerne til, hvordan man kan indføre senere mødetider for folkeskolens ældste elever.

De foreslår også, at skolebestyrelserne skal tilbydes at få et oplæg ”om effekterne af senere mødetider for ældre elever, ift. søvn og trivsel”.

Og så skal op til fem skoler efter en forudgående åben høring kunne melde sig til at deltage som eksperimentskole for senere mødetider for ældre elever.

”Vi vil med det her forslag løsne op for fastgroede forestillinger om ’en normal skoledag’ for de ældste elever - og til gengæld af gøre plads til et bedre læringsmiljø. For det er veldokumenteret, at søvnrytmen for de ældste elever ligger senere end for de yngste”, siger børne- og ungdomsordfører for SF København, Rasmus Steenberger i en pressemeddelelse.

I dag er det op til skolebestyrelserne at beslutte, hvornår eleverne skal møde. Det skal de blive ved med understreger partierne.

”Jeg tror ikke på, at vi centralt fra rådhuset skal detailstyre, hvordan skolerne tilrettelægger deres skoledage. Mulighederne for at rykke mødetider er forskellig fra skole til skole. Det kommer an på alt, eksempelvis om man vil lave online-timer om morgenen til hvornår fritidsaktiviteter starter om eftermiddagen”, siger børne- og ungdomsordfører for Alternativet København Emil Sloth Andersen.

Powered by Labrador CMS