600 Helsingør-lærere deltager i årets Uddannelsesforum

Samtlige lærere i Helsingør kommune vil i de kommende dage være at finde på it-kursus efter skoletid. Kommunens knap 600 lærere er med, når årets Uddannelsesforum i Bella Center løber af stablen i morgen den 8. november og den 9. november.

Publiceret Senest opdateret

Fakta om Helsingørs it-projekt

Byrådet i Helsingør har afsat 120 mio. kr. til et tre-årigtprojekt, der skal styrke undervisningsmiljøet på skolerne. Cirka 35millioner kroner går til it-delen af projektet, hvor en del afpengene gik til at udlevere 7.500 bærbare computere til elever oglærere ved dette års skolestart.

En anden del af puljen bliver nu brugt til at klæde lærernebedre på til at bruge it i undervisningen ved at sende dem en turforbi Uddannelsesforum.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er en nødvendig forudsætning, at lærerne bliver kompetenceudviklet, så it og medier bliver anvendt til styrkelse af fagligheden. Uddannelsesforum er en del af dette kompetenceløft, forklarer Jørgen Jensen, der er leder af Uddannelseshuset i Helsingør Kommune.

Uddannelsesforum er uddannelsessektorens største kombinerede konference og udstilling med fokus på læremidler, udvikling og pædagogisk anvendelse af it. Sammen med computerfirmaet Microsoft har Helsingør kommune udarbejdet et særligt program til deres lærerne i forlængelse af det øvrige program på Uddannelsesforum fra kl. 15-18.

Dette skal være med til at gøre lærerne klogere på, hvordan it i undervisningen bedst kan understøtte deres faglighed og forbedre læringsmiljøet.

De 600 læreres deltagelse er fordelt over to dage efter elevernes skoletid, og lærerne er delt op i holdene børnehaveklasse, dansk, matematik, naturfag og sprog.

Debat med Antorini

Undervisningsminister Christine Antorini deltager i et særligt debatarrangement sammen med halvdelen af Helsingør-lærerne onsdag, hvor der skal diskuteres it-anvendelse i undervisningen.

John Klesner, formand for Danmarks It-vejlederforening, vil som vært ved arrangementet skulle aktivere debatten i salen med online afstemningsredskaber, som lærerne under seancen bruger via pc'er, smartphones og tablets.

Deltagelsen i Uddannelsesforum er en del af Helsingør-lærernes 40 timer lange it-pædagogiske kompetenceløft, 'It i fagene' - se mere under www.itifagene.dk.

Skolerne i Helsingør kommune er langt fremme, når det gælder brug af it i undervisningen. Alle lærere og langt størstedelen af eleverne i Helsingør Kommune har i dette skoleår fået udleveret en netbook og undervisningslokalerne er udstyret med interaktive tavler og trådløst internet. Kommunen investerer knap 40 millioner i projektet.

Uddannelsesforum er for de øvrige deltagere åben tirsdag kl. 8.30 - 17.00 og onsdag kl. 8.00 - 16.00, og det foregår i Bella Centret på Amager. Se program