lav musik med regneark eller dans matematik, lyder opfordringen fra innovationsfestivalen Afsnit I og Kreative Børn

Kryds læring med kunst og vind

Dans matematik eller lav musik på regneark. Kryds kunst med læring og vind 100.000 kroner, lyder opfordringen fra innovationsfestivalen Afsnit I. Hvis ideen er god og afleveret inden 15. oktober, vil en international jury vælge vindere, der får hjælp til at udføre ideen i praksis.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi er sikre på, at der findes uopdaget guld derude blandt kunstnere, undervisere, studerende, entreprenører, eller hvad ved jeg. Det er ikke vigtigt, hvor ideen kommer fra, bare den kan få os til at sige: Hvorfor har vi ikke tænkt på det før", siger projektleder Sofie Myschetzky fra Kreative Børn, der er et netværk af 12 kommuner i region Hovedstaden under KulturMetropolØresund.

Konkurrencen hedder Art & Learning og har fokus på tre områder: Det udvidede læringsrum - kreativitet, fællesskaber og inklusion - kulturmøder og international udveksling. Læringsrummet kan både være fysiske rammer og mentale.

Festivalen holdes 26.-30. november på det nedlagte Hørsholm Hospital. Kreative Børn står allerede bag et pilotprojekt i Dansematematik i Helsingør. To matematiklærere Hanne Laursen fra Hellebæk Skole og Victoria Munkstrup fra Hornbæk Skole arbejder sammen med danserne Christina Brøndsholm Andersen og Merete Dam fra Dansehallerne om at udvikle forløb, der skal hjælpe eleverne med at få matematikken ind under huden. Tal og bogstaver bliver til trin, ligninger til serier og koreografier afslører resultater på ligninger. Pilotprojektet vil i foråret 2014 spredes til flere kommuner.

For at deltage i konkurrencen skal man udfylde et ansøgningsskema. Læs mere via link til højre for artiklen her.