Ny webportal om Grønland til undervisningsbrug

Det Grønlandske Hus i København åbner i dag en webportal med undervisningsmateriale om Grønland. Dagensgrønland.dk indeholder små film, tekst og billeder om hverdagen, naturen, befolkningen og dens sundhed, klimaforandringerne og rigsfællesskabet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En musikvideo med dans i kamikker og varme pelsjakker til sangen 'Happy' eller en grønlænder fra en meget lille bygd, som fortæller, hvordan de få beboere oplever klimaforandringerne - det er nogle af mulighederne i det nye undervisningsmateriale, som Det Grønlandske Hus står bag.

13 temaer fra råstoffer til beboelse med dilemmaer, som eleverne kan forholde sig til. Billeder fra sommer og vinter og en historisk oversigt, byder portalen på. Er det ærgerligt, at bygderne gradvis forsvinder, fordi folk flytter til byerne eller er det en naturlig udvikling? Det kan eleverne arbejde med?

"Vi er rigtigt glade for at være med til at formidle nutidens Grønland med dette levende materiale, der rækker ud til hele Danmark, og som også kan bruges i resten af Norden, siger Leise Johnsen, direktør i Det Grønlandske Hus i København i en pressemeddelelse om undervisningsmaterialet.

Det Grønlandske Hus driver i forvejen en skoletjeneste rettet mod 4.-5.- klasser. Årligt kommer 800-900 elever fra til undervisning i Det Grønlandske Hus, og interessen fra skolerne er steget de seneste år.

Den nye portal er rettet mod 4.-8. klasse. Den er blevet til i samarbejde med ForlagetEpsilon.dk Aps og Klio Aps. Projektet er finansieret af en lang række fonde. Portalen indeholder også 130 artikler om Grønland.