Vold i skolen

Klik på Danmarkskortet over skoler med voldspåbud nede i artiklen

Fik du set kortet over, hvor Arbejdstilsynet har fundet sundheds­skadelig vold?

På 46 skoler har Arbejdstilsynet vurderet, at arbejdsmiljøet er så ramt af vold og trusler, at det er sundhedsskadeligt for de ansatte. Find skolerne på danmarkskortet og læs, hvad de konkret fik påbud for.

Publiceret Senest opdateret

Skolerne har så alvorlige udfordringer med vold, at Arbejdstilsynet vurderer, at det udsætter lærere og pædagoger for ”sikkerheds- og sundhedsmæssig risiko”.

Sådan står der i de påbud, som Arbejdstilsynet har givet til 43 folkeskoler og tre friskoler i perioden 2021 til og med 2023 for problemer med vold. Skolerne er geografisk placeret i hele landet, nærmere bestemt i 32 forskellige kommuner.

Folkeskolen har sammen med Gravercentret – Danmarks Center for Undersøgende Journalistik samlet de mange påbud på et Danmarkskort, hvor du kan se, hvad Arbejdstilsynet har givet af begrundelser for påbuddene på hver af de 46 skoler.

Få informationer om hver af påbuddene ved at klikke på kortet.

Tilføjet den 15.07: Arbejdstilsynet har efter udgivelse opdaget alvorlige fejl i det materiale, som tilsynet har udleveret. Derfor har vi midlertidigt lukket adgangen til databasen og vores Danmarkskort, indtil tilsynet har rettet fejlene og udleveret det korrekte materiale.

Redaktionen har også spurgt skolernes ledelse, hvad de har sagt i gang af initiativer for at bekæmpe problemer. Læs skolernes svar