OK24

Overenskomst for friskole- og sosu-lærere vedtaget

Den statslige overenskomst for 2024-26, det såkaldte CFU-forlig, er vedtaget.

Publiceret Senest opdateret

De ansatte på statslig overenskomst har sagt ja til den aftale om deres løn- og ansættelsesvilkår for de næste to år, som Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) indgik med finansministeren den 11. februar 2024. Den er derfor nu gældende med virkning fra 1. april 2024. 

"Det er virkeligt dejligt at konstatere, at medlemmerne bakker op om den aftale, vi indgik ved OK24. Det er min opfattelse, at medlemmerne ikke mindst har lagt vægt på de solide lønstigninger og på de nye muligheder for at opspare frihed", siger formand for CFU og HK Stat Rita Bundgaard i en pressemeddelelse. 

Sådan stemte DLF-medlemmerne

På det statslige område holder Lærerforeningen kun en vejledende afstemning blandt medlemmerne. 693 ud af 1298 stemte. 89,3 procent af dem stemte ja.

Over de kommende to år er aftalt generelle lønstigninger på 7,40 procent for alle statens ansatte. Dertil kommer 1 procent anvendt til øvrige forbedringer og til organisationsforhandlinger. 

"Jeg kan konstatere, at der ved organisationsforhandlingerne er fundet gode løsninger på medlemmernes ønsker til den enkelte overenskomst. Det har været vigtigt, at der denne gang var midler til organisationsforhandlingerne", fremhæver Rita Bundgaard.

I Lærerforeningen er det foruden de ansatte i Børne- og Undervisningsministeriet bl.a. undervisere på sosu-skolerne, på Røde Kors' asylafdelings skoler, private gymnasiers grundskoler og Frie Fagskoler, der er omfattet af de statslige overenskomster.