"For mig er det et tilvalg af fri- og privatskoler og ikke et fravalg af folkeskolen", siger Søren Pape Poulsen (K) om partiets nye udspil.

Konservative vil øge støtten til fri- og privatskolerne

De Konservative vil tilføre flere penge til fri- og privatskolerne. Og så vil partiet gøre det muligt, at flere lavindkomstfamilier kan få tilskud, hvis de vælger, at deres barn skal gå på en fri- og privatskole.

Publiceret

Flere familier skal have mulighed for at kunne vælge at sende sine børn på en fri- eller privatskole, mener de Konservative.

I et nyt udspil vil partiet afsætte 120 millioner kroner til, at flere familier med en lav indkomst skal kunne få refunderet en del af betalingen til fri- og privatskoler.

Partiet foreslår desuden at øge den offentlige støtte til fri- og privatskoler med 50 millioner ved at hæve den nuværende koblingsprocent fra 76 til 76,66 procent. Koblingsprocenten beskriver den procentdel, som staten tildeler fri- og privatskolerne i forhold til folkeskolen.

Til Ritzau afviser formand for De Konservative Søren Pape Poulsen, at partiets nye udspil er et fravalg af folkeskolen.

"For mig er det et tilvalg af fri- og privatskoler og ikke et fravalg af folkeskolen. Der skal være forskellige skoleformer i Danmark, og det kan godt være, at der er en fri- eller privatskole, der passer bedre til det enkelte barn", siger Søren Pape Poulsen.