Forælder smækker lærer en lussing

En far til en elev på Høng Skole på Vestsjælland er blevet anmeldt til politiet for at have slået en af skolens lærere. I en lignende sag blev en forælder i sidste uge idømt 60 dages fængsel.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Faren opsøgte i fredag læreren på skolen og spurgte til hans navn. Da læreren præsenterede sig gav faren læreren en syngende lussing.

Landbetjent Jesper Ekknud fortæller til BT, at faren godt selv er klar over, at han gik for vidt.

"Det er ikke en mand, der tidligere er straffet for vold, og hans barn er heller ikke kendt som en bandit", siger han.

Faren er anmeldt til politiet og kan ifølge landbetjenten forvente mere den almindelige straf på 30 dage, da der er tale om vold mod embedsmand i funktion.

Mandag i sidste uge blev en forælder til en dreng på en folkeskole i det vestlige Århus idømt 60 dages fængsel for vold og trusler mod en lærer.

Ifølge en undersøgelse fra Center for Alternativ Samfundsanalyse, Casa, har knap hver fjerde lærer været udsat for vold eller trusler på jobbet. Dette tal har været stærkt stigende gennem de sidste 10 år.