Anmeldelse

Cuba

Cuba

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lige siden Columbus i 1492 omtalte Cuba som "det smukkeste sted", har øen haft verdens bevågenhed, og turismen har altid betydet meget. Det kan næppe heller være helt tilfældigt, at personer som Marilyn Monroe, Frank Sinatra og Ernest Hemingway, Fidel Castro og Che Guevara har været med til at få Cuba på verdenskortet - hver med deres personlige baggrund og motiver.

Fakta:

Titel: Cuba

Forfatter: Pernille Molsgaard, Leif Nordberg

Pris: 174 kroner

Sider: 112 sider

Type: Bog

Forlag: Columbus

Interessen for Cuba har givet sig udslag i flere bogudgivelser om både Cuba og Fidel Castro. Nærværende bog hører absolut til de bedste. Den er inddelt i fem hovedafsnit, nemlig "Cuba og den store nabo med den store stok", "Den cubanske revolution", "At vokse op i Cuba", "Cubas økonomi" og "Religion i Cuba", hvorfor den er velegnet til projektarbejde og pluklæsning.

Kapitlerne har forskellige faktabokse, der giver gode faktuelle oplysninger om personer og begivenheder.

Bogen kan anbefales, selvom forfatterne et enkelt sted gør sig skyldige i en anelse historieforfalskning. I en faktaboks om "Kolonifrigørelsen i spansk Amerika", der ikke mindst omhandler Simon Bolivar, er der anbragt et fotografi af Venezuelas præsident Hugo Chavez - hvad skal han dog der! En redelig billedredaktør burde have foreslået en anden illustration, medmindre formålet har haft et politisk sigte. Well, den seneste tids storpolitiske interesse for området kunne da også tyde på, at Cuba endnu en gang skal være skueplads for en ny kold krig.

Læs selv og døm - bogen er god!