Anmeldelse

Storm på ordet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Storm på ordet" indeholder fire pædagogiske spil. Intentionen har været at udarbejde en samling spil, som først og fremmest er sjove, men samtidig pædagogiske og udviklende. De fire spil stimulerer vigtige områder for børns sproglige udvikling: pustelyde, mundmotorik, sammensatte ord og bevidsthed om lyde.

Fakta:

Titel: Storm på ordet

Pris: 399 kroner

Type: Spil

Forlag: Four Esses

Så langt, så godt. Jeg har spillet det med nogle børn, og vi havde det sjovt med nogle af spillene. Mundgymnastik-spillet fungerede fint. Billederne er nemme at tyde, og børnene fanger hurtigt reglerne.

Derimod var Mim og sig en lyd-spillet svært for børnene. Hvordan mimer man en "skrivemaskine?" De fleste børn i dag kender ikke en skrivemaskine, i hvert fald ved de ikke, hvordan den lyder. Der skulle for mange forklaringer til, og tit måtte jeg sige, hvad de skulle gøre - og alligevel var det svært at gætte.

Ideen med Sammensat ord-spillet er god. Det spilles som almindeligt billedlotteri, som de fleste børn kender, så man er hurtigt i gang. Desværre er man også hurtigt færdig! Der er kun seks plader, det vil sige seks sammensatte ord. Dem har børnene lynhurtigt lært. 

Pustestorm-spillet grinede vi meget af. Mindre børn synes, det er sjovt at puste og sige lyde. Men det er virkelig svært at rokke pustebrikken ud af stedet, når man siger de ord, der står på kortene. Vi opgav og pustede bare, og det er der jo ikke meget sproglig udvikling i.

Intentionerne er gode, men spillene skal finpudses. Så kan det til gengæld blive en rigtig god kasse.

Sluttelig et hjertesuk: Det er svært at læse reglerne. Det står med hvid skrift på lyseblå baggrund og med meget små typer. Med sort skrift og større typer behøver man ikke anstrenge øjnene så meget.